No to się o parę pomyliłem.Co do kadry to Allegri chciał 26-27 graczy.
Tylko ktoś będzie musiał za niego przyjść (bo nie załata tej dziury przecież Strasser czy Emanuelson), a to będzie oznaczało kolejny transfer na już do wykonania. Logiki w odejściu Flaminiego nie widzę żadnej, bo to tylko stwarzanie sobie problemów - kolejna dziura do załatania. Wolałbym nawet o rok przedłużyć z nim kontrakt na obecnych warunkach, niż oddawać go i zmuszać się do ściągnięcia kolejnego gracza. Za rok będziemy potrzebować trzech świetnych pomocników (za Gattuso, Ambro i van Bommela), czwarty oznaczałby kolejne kilkanaście milionów do wydania.Jeżeli Flamini nie zgodzi się na obniżkę kontraktu to też odejdzie.
Bez sensu. Już teraz nie ma miejsca w składzie dla Bonery, a mamy ściągać kolejnego bardzo dobrego gracza? Wolę w Superpucharze obejrzeć Bonerę z Nestą właśnie, niż ściągać Astoriego i wypychać go na siłę po tym meczu. Przedłużyłbym jednak współwłasność i wydaje mi się, że Galliani zrobi to samo, chyba że będzie jakaś bardzo ciekawa szansa wykupienia go..Pewnie wróci Astori
Co do przyszłości Emanuelsona zgadzam się. Wydaje mi się, że Napoli czeka na Criscito właśnie jako opcję B dla Holendra - bo Urby pasuje idealnie do ich taktyki. Napoli lub Fiorentina, innej opcji nie widzę dla niego we Włoszech, a na pewno będzie wykorzystany przy jakiejś wymianie.
Niestety, idiotyczna decyzja o przedłużeniu kontraktu z Pippo właśnie w niego uderza. Musi zostać wypożyczony, i to jak najszybciej, żeby wkomponować się w ekipę od początku sezonu. Jeśli Pippo nie złapie jakiegoś urazu, to obawiam się, że jednak on odejdzie, a szkoda, bo w moim odczuciu najwyższy czas, by dostał szansę w Milanie. Później może być za późno.Paloschi to materiał na ciekawego gracza, ale u nas za dużo sobie nie pogra.