Jak dla mnie to całkiem oczywiste. Sanchez przychodzi do całkiem innego świata. Barcelona gra inną piłkę niż inne kluby i trzeba będzie się dotego przyzwyczaić. Alexis będzie musiał dostać czas na zapoznanie się z tym stylem gry, ale czas działa na jego korzyść i jestem przekonany, że wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce. Dodać trzeba, że liczba meczów Barcy w przyszłym sezonie będzie bardzo duża, więc granica między pierwszą jedenastką a rezerwowymi będzie naprawdę cienka.Wiem, że trudno Ci to zaakceptować, ale Sanchez w momencie podpisania kontraktu nie posadzi na ławce kogokolwiek. Jeżeli natomiast jest tak dobry jak niektórzy piszą to nie widzę problemu w tym, aby wygrywał rywalizację z Villą czy Pedro. To jednak Chilijczyk będzie na starcie musiał udowadniać swoją klasę a nie tamci dwaj.
Z Sanchez da wam też świetny drybling na skrzydłach. Villa i Pedro są w tym aspekcie słabsi od niego. Od czasów Dinho i przejścia Messiego na środek nie mieliście tak dobrego dryblera na skrzydle. Alexis zaliczył też w tym sezonie w Seria A 12 asyst co jest dobrym wynikiem i świadczy, że Sanchez już nie jest takim bezgłowym dryblerem jak był na początku kariery w Udinese.