Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Nebula RN » 20 cze 2011, 0:25

Ciekawe info dotyczące spotkania agenta Cassano z prezesem Napoli, De Laurentisem.
Napoli to zdecydowanie najciekawszy zespół, z jakim ostatnio łączony jest Antek i myślę, że mógłby być zainteresowany przejściem do tej właśnie drużyny.
Oczywiście nasuwa się od razu wymiana Cassano - Hamsik z dopłatą 10-15 mln E z naszej strony, co wcale nie byłoby pozbawione sensu.
Cassano chyba nie przekonał do siebie Maxa, sama technika i kreatywność nie jest wystarczającym powodem, żeby odgrywać czołową rolę w Milanie.
Podobnie było z Dinho i myślę, że z Cassano będzie dokładnie tak samo, Max chce gracza aktywnego, potrafiącego biegać, a Antonio takim nie jest.
Do Hamsika nigdy nie byłem przekonany i w dalszym ciągu nie jestem, ale Allegri bardzo chce tego gracza, więc widocznie uważa go za istotne wzmocnienie.

Info odnośnie możliwej wymiany na linii Milan - Napoli potwierdził jeden z bardziej zorientowanych dziennikarzy we Włoszech, Di Marzio, pojawia się kwota 10 mln dopłaty. Jak dla mnie świetny deal.

Do końca miesiąca rozstrzygnie się kwestia 2 miejsca dla graczy z poza UE, ale sprawa wydaje się przesądzona i włoskie kluby znowu będą mogły zatrudniać co sezon 2 "obcokrajowców".
Wydaje się dosyć prawdopodobne, że zasilą nas Ganso i Hamsik, być może Astori, choć nie zdziwiłbym się, gdyby jeszcze jeden pomocnik dołączył do ekipy Witsel/Kucka.
Przyjście trzeciego pomocnika pociągnie za sobą transfer Flaminiego, co byłoby nam na rękę, zarobione pieniądze zrównoważyłyby transfer owego "trzeciego". Gdyby Milan ściągnął Witsela, to zapewne w drugą stronę powędrowałby Onyewu, co ma znaczenie przy odchudzaniu kadry.

Wróć do „Włochy”