Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Wilmore » 20 cze 2011, 17:23

tylko, że bez nowoczesnego stadionu ciężko wam będzie zwiększyć przychody.
Milan jakoś potrafił bez wygrania LM, z droższą kadrą na utrzymaniu, większą ilością darmozjadów i braku tytułów (choć to akurat oszczędność, bo nie wydawane były pieniądze na tych, którzy te tytuły gwarantowali w ostatnich latach) i na tym samym stadionie, z którego korzysta na tych samych zasadach, potrafił te przychody zwiększyć. Da się.
Można wysnuć ciekawe wnioski - Juventus i Milan wygrywając ligę przynosiły straty, po czym sądy stwierdziły to, co całe Włochy widziały, dzięki czemu ciułały punkty w lidze. Teraz straty przynosi Inter, który również sporo wygrywał, też całe Włochy widziały. :P

Salas11
orzeu
Te same hasła pojawiały się po stronie Milanu, że konieczna jest budowa nowego stadionu, że obecny przynosi raczej straty niż korzyści, że do fatalny układ dla klubów. Dokładnie w tym samym okresie. O ile mi wiadomo, choć nie jestem pewny, negocjowano wtedy umowy dzierżawne pomiędzy miastem a klubami, więc Milan i Inter chcąc uzyskać maksymalnie korzystne warunki naraz zaczęły opowiadać o nowym stadionie.
W Mediolanie (i nie chodzi mi tylko o kwestie klubowe) w obecnej sytuacji nikt sobie nie pozwoli na budowę nowego stadionu. Moratti i Berlusconi mają pieniądze, kluby są dobrze prowadzone, odnoszą sukcesy, gdyby chcieli, to nie byłoby żadnych problemów z uzyskaniem kredytów pod nowe stadiony. Najmniejszych. Tylko po co w Mediolanie trzy stadiony na (co najmniej) 60 tysięcy widzów?

Wróć do „Włochy”