Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Notes z młodymi "gwiazdami"

Post autor: Dr.Football1 » 24 cze 2011, 15:19

Thibaut Courtois (19 lat,Genk) - dobra rada: zapamietajcie tego pikarza. Genk jest tak napakowany talentami,ze skauci najlepszych klubow europejskich pewnie koczuja tam dzien i noc blagajac dzialaczy z Gandawy o puszczenie chociaz jednej ze swoich gwiazd. Vossen,Ogunjimi,de Bruyne i wlasnie ten 19-letni bramkarz Courtois to najlepsze obecnie produkty swiezutkiego mistrza Belgii. Ten mlodociany golkiper jest niesamowity. Zaryzykuje stwierdzenie,ze jedynie on w niedalekiej przyszlosci bedzie mogl rywalizowac z De Gea o miano najlepszego bramkarza globu. Z Hiszpanem lacza go podobne warunki fizyczne (wysoki i chuderlawy) oraz nieprawdopodobny refleks dzieki ktoremu David oczarowal samego Sir Aleksa :) Za rok moze dwa posypia sie rowniez oferty za Courtois,nie mam co do tego zadnych watpliwosci. Belgowie od czasow Pfaffa i Pred'homme nie mieli lepszego bramkarza.

Nicolai Boilesen (19 lat,Ajax) - debiut w Eredivisie zaliczyl dopiero kilka miesiecy temu. Bylem tego swiadkiem,na poczatku drugiej polowy kontuzji doznal Blind i na jego miejsce de Boer desygnowal wlasnie mlodego Dunczyka. Przecieralem oczy ze zdumienia,chlopaczyna przez 40 minut wybiegal tyle ile cala druzyna Ajaxu przez minut 90. Bez kompleksow,bez skrupulow,maszyna zaprojektowana perfekcyjnie. Jest bardzo dobrze zbudowany,szybki,dynamiczny. Jego naturalna pozycja jest lewa obrona,ale jestem pewien,ze swietnie dalby sobie rade na skrzydle,a nawet na srodku obrony. Zreszta Ajax jest znany z tego,ze wypuszcza w swiat obroncow niesamowicie wszechstronnych,mogacych grac praktycznie na kazdej pozycji w defensywie. Ostatnio chodzila plotka,ze Boilesenem interesuje sie Barcelona. Z tego co mi wiadomo jest takze kapitanem reprezentacji Danii U-21.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”