A ja właśnie wierzę w transfer Pastore do Napoli bardziej niż do innych klubów. Dlaczego?Tu sie zgadzam, tylko rowniez nie bardzo wierze w ten transfer Pastore
Oferta od Chelsea napłynęła gdy jeszcze Carlo był trenerem Chelsea. Teraz jest Boas, który gra taktyką do której Javier w ogóle nie pasuję i nie wydaje mi się, aby go chciał kupić. Real i Barca tak naprawdę nigdy nie byli zainteresowani Argentyńczykiem. Barcelona z tego powodu co Boas i z powodu Cesca. Real ma Ozila, więc po co im na tą samą pozycję Pastore. Z zagranicy zostaję tylko City, ale niewiadomo czy są nimi zainteresowani.
Przejdźmy do Włoch. Milan jakby chciał go kupić to Zamparini podyktowałby cenę z kosmosu, a Gallianiemu na kolanach go prosić o zgodę na sprzedaż. Juve ma inne cele. Roma ma zbyt duże potrzeby by wydać taką kasę na jednego gracza. Do taktyki Conte nie pasuję i to samo chyba sie tyczy w przypadku Gasperiniego i jego Interu. Zostaje tylko Napoli, z którym Zamparini ma dobre układy. Rok temu o ile mnie pamięć nie myli też krzyczał olbrzymie kwoty za Cavaniego a skończyło się na ilu? 16 mln bodajże.
Reasumując Zamparini miał na stole mega ofertę od Chelsea, ale jego pazerność go oszukała. Liczył, że będzie miał aukcję i pół Europy będzie się biło o Pastore, ale rzeczywistość okazała się brutalna. Dotego ma pecha, że Pastore gra na takiej pozycji, która poza Italią jest rzadko wykorzystywana, bo teraz króluje 4-3-3.