Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post autor: Asteniu » 28 cze 2011, 0:07

Sammyy pisze:A w Hiszpanii nie ma czasem zasady, że jak zawodnik w La Liga zagra 5(?) meczy w klubie to w innym zespole hiszpańskim będzie mógł zagrać dopiero w następnym sezonie? Tak mi się coś kojarzy.
Tyle że ten przepis nie mówił o tym że jak zawodnik zagra 5 meczy to nie może w tym samym sezonie zagrać w innym zespole, tylko że nikt go kupić już w danym sezonie nie może. Wiem że na jedno wychodzi, ale nie do końca, bo w przypadku wypożyczenia na pół roku nie ma transferu.

Ten przepis nie był do końca aż taki głupi. Powiem nawet że on dobry by był gdyby nastąpiła minimalna, ale znacząca zmiana. Ten przepis powstał po to aby w środku sezonu bogatsze kluby nie rozkupywały tych słabszych i biedniejszych. Tyle że co wówczas kiedy klub chcę albo musi sprzedać zawodnika (np. problemy finansowe). Powinni zrobić tak że dany klub może, ale jak nie chce to nie musi wyrazić zgody na transfer (choć mogło by wówczas dojść do sytuacji gdzie sam zawodnika naciskał by na klub aby wyrazili zgodę).

De Gea w MU. Drugi Torres się znalazł, niewdzięcznik pieprzony. Mnóstwo gadał i oczywiście były to same bzdury, kłamstwa i mydlenie oczu kibicom.

Wróć do „Hiszpania”