Orlandoni przedłużył kontrakt o kolejny rok. Tym samym dobije do 40-tki jako trzeci bramkarz Interu. Wychowanków w pierwszej drużynie jednak u nas jak na lekarstwo, więc...
Wymiana Palacio - Pandev jakoś średnio mnie przekonuje. Liczyłem że Macedończyk będzie włączony w jakiś większy transfer, ewentualnie dostaniemy za niego gotówkę. Rodrigo to człowiek Gasperiniego, zatem nie dziwię się że chce go w Interze. Zarząd zwietrzył szansę by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i zaproponowano Gorana w ramach rozliczenia (póki jeszcze jest wart jakichś kokretnych pieniędzy
Następna sprawa to Vucinic, a raczej nader częste prasowe przymiarki Czarnogórca do Interu. Ja go osobiście nie chcę, widziałem w minionym sezonie sporo jego spotkań. Facet nie dość, że lubi paradować po boisku w bieliźnie, to jeszcze miewa problemy z trafieniem w światło bramki w dość banalnych sytuacjach, a my mamy od tego Pandeva (na razie)
Czekam na prezentację i pierwsze wywiady z Gasperinim. Niech rzuci nieco światła i podzieli się pomysłami na przyszły sezon. Najwięcej wątpliwości budzi rzecz jasna ustawienie zespołu i odpowiednie w nim wykorzystanie poszczególnych zawodników. Mam tylko nadzieję że nie zechce na siłę dopasowywać piłkarzy do taktyki.