Re: Polscy kibice

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Re: Polscy kibice

Post autor: MENDEZ » 29 cze 2011, 18:11

Wilmore pisze:Tak samo na temat kiboli nie kłamie Wyborcza, ale to kibicom i kibolom nigdy do głów nie wpadnie
Pierwsze z brzegu:
- na stadionie Lecha handluje się narkotykami
- na stadionie Lecha zastrasza się pozostałych kibiców
- na stadionie Lecha podczas meczu kadry wypędzono rodzinę z dziećmi, podano krótki fragment monitoringu. Później dostępna była dłuższa wersja - nikt nikogo nie wyrzucał, a tamte osoby pozostały kilka minut i dobrowolnie przez nikogo niewypraszane opuściły trybunę (w GWnie nawet napisali, że uciekli do domu i oglądali się czy ktoś za nimi nie biegnie :rotfl: )
- podczas meczu do Rotterdamu nie było pobieranego haraczu od kiboli
- podczas jakiś zatrzymań podano, że byli też członkowie WL. Nie było.

Wiele rzeczy mi do głowy nie wpada widać... i całe szczęście bo byłbym warzywem.
Wilmore pisze:Mam wrażenie, że to Ty, a nie ja, większość meczów oglądasz w kategoriach juniorów, gdzie nie ma kibiców i faktycznie nie ma żadnych zamieszek. :wink:
Podobno chodzisz na mecze. Podaj kilka zamieszek. Tusk nawet mówi o morderstwach - podasz choć jedno na stadionie ? :D

A teraz ciekawostka. Gdy na meczu obojętnie jakiego polskiego zespołu zawiśnie transparent, oprawa, sektorówka upamiętniająca wydarzenie historyczne z konotacją patriotyzmu to co napiszą o tym w GWnie ? Zazwyczaj nic, a jak coś napiszą to tyle, że znów były transparenty niezgodne z meczem. Zajebiście. Transparent niezgodny z meczem, kilka tysięcy grzywny, kibiców można nazwać chuliganami. GWno nie stawia się za kibicami i nie podważa absurdalnego prawa. Co było na meczu siatkówki ? HiPOkryzja - Białorusini nie mogli pomachać flagami, które zabrali bo były niezgodne z meczem. GWno oburzone, że oni walczą o swoją tożsamość na terenie Polski, która podobno solidaryzuje się z narodem Białorusi a zostają wyrzuceni. Gdzie tu konsekwencja ? Wszystko pod publiczkę.

Wróć do „Polska”