Oficjalna strona Real'u Saragossa potwierdziła transfer Gabi'ego do Atletico Madryt (na oficjalnej Atletico nic nie ma). Tak więc wychowanek Atletico który ma za sobą kapitalny sezon powraca do domu. Myślę że Gabi zostanie co najmniej vice-kapitanem u nas. Mam nadzieje że Gabi będzie wzmocnieniem, a jeżeli będzie grał u nas tak jak w Saragossie to bez problemu wywalczy sobie miejsce w pierwszej jedenastce.
Zaczyna się robić u nas bardzo tłocznie w środkowej strefie pomocy. Elias, Raul Garcia, Assuncao, Koke, Gabi, Mario Suarez, dodatkowo nie wiadomo co z Tiago, a i jeszcze ma przyjść ktoś kreatywny. Ostatnio sporo mówi się o Pablo Aimarz'e który będzie bardzo tanią opcją (32 lata, za rok kończy mu się kontrakt, Benfica chcę go sprzedać). Nie można zapomnieć iż na wypożyczeniu jest Ruben Perez (ostatnio Hiszpańska prasa pisała że on i Cedric mają jeszcze przez rok pozostać na wypożyczeniach) oraz w Maladze jest Camacho którego jeszcze przez 12 miesięcy możemy wykupić. Nawet jak odejdzie Raul Garcia oraz Assuncao to i tak będzie dość tłoczno. Dużo zależy od tego jakim ustawieniem ma zamiar grać Manzano (to także kwestia od której zależy ilość napastników).