Re: Copa America 2011

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Copa America 2011

Post autor: Babel » 01 lip 2011, 18:57

Przede wszystkim w czym widze przewage Lavezziego to jego altruizm. Widze w nim goscia, który całkowicie podporzadkowuje sie pracy na konto zespołu. Jest równie dynamiczny co Di Maria, ale jest silniejszy fizycznie (nie kladzie sie tak czasto) i generalnie gra przeciw lepszym obroncom niz w Hiszpanii. W przeciwienstwie do Di Marii druga noga nie słuzy mu tylko do podpierania sie. Wg mnie ma tez zdecydowanie ciekawszy drybling i jest super spryciarzem (ten gol z Milanem gdzie Lavezzi po przymysowy przewrocie najszybciej zorientował sie gdzie jest piłka i jeszcze przelobował Abbiatiego). Umiejetnosci snajperskie tez zdecydownie wieksze w mojej opinii. Reasumujac jeden z moich ulubieńców w Serie A, moze dlatego jestem nieobiektywny :wink: .
Na papierze jest ustawiony wraz z Hamsikiem za plecami Cavaniego.
Na rozpiskach meczowych realizatorzy czesto wpisuja go na srodku, a Cavaniego z lewej. Zdecydowanie to jednak Argentyńczyk woli grac za plecami "9" czy atakowac od skrzydla, czyli gra wszedzie i wszedzie da sobie rade. Podobnie jak Dr jakbym mial mozliwosc wymiany Lavezzi - Di Maria to bym sie nawet nie zastanawiał.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”