Owszem, jest jednym z najlepszych, dlatego strasznie dziwne dla mnie jest, że tylko Juventus się nim interesuje. A Copa America ogląda cały świat, więc w końcu ktoś przejrzy na oczy i go sprzątnie.Realista pisze:Piszesz o Aguero jak o jakimś młodym talencie, który miałby udanymi występami na Copa America się mocno wypromowaćPrzecież Aguero przez wielu uważany jest za jednego z najlepszych ofensywnych piłkarzy na świecie, gracz po najlepszym sezonie w karierze w La Liga, gdzie obok Ronaldo i Messiego przynajmniej dla mnie był najlepszym zawodnikiem.
Też mi się wydaje, że to bardziej ofensywny pomocnik jest niż skrzydłowy, ale Conte podobno chce skrzydłowych ustawiać bardzo wysoko, coś na podobieństwo 4-2-4 więc myślę, że Japończyk jest jakąś opcją, zwłaszcza, że na tę pozycję przymierzany jest też Vucinić. Chociaż oczywiście wolałbym nominalnego lewego pomocnika np. Vargasa, o którym ucichło ostatnio. A tak w ogóle to był jakiś wywiad z Conte już?mete pisze:Honda raczej na lewe skrzydło nie pasuję. Dotego Japończyk trochę zgasł ostatnio i nie gra już tak dobrze jak na początku przygody z CSKA czy w Venlo.
Czyli na rezerwę się nada. Zmienników w takim razie mielibyśmy kompletnych, bo Pepe może też grać na lewej pomocy. Dodatkowo jeśli w obronie byłby przyzwoity to asekurowałby Mottę przed wchodzeniem na boisko. To mógłby być ciekawy ruch ten Danilo ale chyba trochę ryzykowny.mete pisze:Natomiast Danilo to jest piłkarz mogący grać na boku obrony lub na boku pomocy, ale po prawej stronie. Milan również go obserwuję i widziałby go grającego na pozycji, która teraz okupuje Gattuso. Wybiegany, poprawny w defensywie(do poprawy jak w przypadku Marcelo), lepszy w ofensywie. Materiał na dobrego gracza.
Bez przesady, Pepe może wirtuozem nie jest, ale jako rezerwowy nadaje się wyśmienicie. Po wejściu na boisko walczy i zostawia dużo zdrowia, robi trochę szumu, a to jest jego zadanie. Zdecydowanie byli słabsi od niego w minionym sezonie. A co do stałych fragmentów, to bez Alexa strzelał je będzie Pirlo (ale ja też o nim zawsze zapominamSalas11 pisze:Jestem pewien że spisałby się lepiej niż taki Pepe (choć to raczej żadne osiągnięcie) No i te jego wolne
W Juve po odejściu Del Piero nie będzie miał za bardzo kto wykonywać stałe fragmenty gry, więc pod tym względem Japończyk przyda się bardzo.