Nie odwracaj kota ogonem. Gdzie napisałem, że nie jesteśmy gorsi od Barcelony? Cytaty. Dyskutujesz ze mną więc proszę o moje cytaty. Nigdzie nie napisałem o wszechmocnym MU, ba, przed finałem LM dość często podkreślałem, że Barcelona w najwyższej formie jest poza naszym zasięgiem a wyniku pojedynku z Realem bym się nie podjął. Tyle, że w mojej ostatniej wypoiwiedzi nie było ani słowa o MU czy innej drużynie angielskiej.RealFan pisze:To jest standardowa reakcja kibica Manchesteru, gdy pojawi się jakakolwiek sugestia, że ktoś mógłby z tym klubem wygrać. Że nie jesteście gorsi od Barcelony też się odgrażaliście, a potem była druga łatwa porażka w finale.
Nie napisałeś o możliwości wygrania np. ligi angielskiej przez Real, nie napisałeś, że Real miałby szanse ją wygrać, napisałeś, że Real prawdopodobnie by ją wygrał. Dlaczego? Bo widziałeś słabo grające angielskie drużyny i to, że Real nawiązał walkę z Barcą. To już jest wyznacznik tego, że wygrałby prawdopodobnie ligę angielską bo tylko pojedynki z Barceloną i Twoje subiektywne odczucie na temat angielskich drużyn do tego wystarczą . Tottenham ograł Inter w grupie, Milan w dwumeczu, w rewanżu z Realem walczyli i należał im się karny - prawdopodobnie zostaliby mistrzami Włoch.
Mówimy o 0:5 na Camp Nou? Zaryzykuję stwierdzenie, że MU grając 5 spotkań w sezonie z Barceloną też w końcu by nawiązał z nią walkę.RealFan pisze:Real z Barceloną przynajmniej nawiązał walkę w przeciwieństwie do mistrza Anglii, który przed meczem chyba nie zdawał sobie sprawy z tego, z kim gra, o czym świadczy ich taktyka.
A gdzie ja napisałem, że nie mógłby jej wygrać? Gdyby Real znalazłby się w Anglii byłby obok MU i Chelsea głównym kandydatem do mistrzostwa. Napisałeś, że Real wygrałby prawdopodbnie inne ligi jeśli nie byłoby w nich Barcelony, co takiego zrobił Real w ciągu sezonu, że stawiasz Real ponad np. Chelsea i MU? To, że na 5 meczów z Barceloną dwa razy przegrał, raz wygrał po dogrywce i dwa razy zremisował, 5 spotkań, bilans bramek 3:9, to już sprawia, że są tacy zajebiści, że ogolą wszystkich?RealFan pisze:To, że w Premier League jest więcej drużyn walczących o grę w CL jeszcze nie sprawia, że Real nie mógłby jej wygrać.
Ja nie podjąłbym się wyniku meczu MU czy Chelsea z Realem, i nie uważam, że MU prawdopodobnie wygrałoby z Realem bo moim zdaniem obie te drużyny są na zbliżonym poziomie i wynik jest nie do przewidzenia. Chelsea w formie również ma potencjał na tyle duży żeby pokonać obie te drużyny. Wszystkie te drużyny są też zdolne do na tyle równej gry żeby wygrać ligę. Różnica jest taka, że MU i Chelsea w ostatnich latach coś wygrało a Real pociesza się pucharem kraju i remisami z Barceloną co zdaniem niektórych jego fanów już każe go stawiać jedynie za Barceloną a przed innymi klubami. Gratulacje.
Masz odpowiedź powyżej, kadrowo Real jest bardzo mocny, może nawet mocniejszy od Barcelony i co z tego? Nazwiska nie grają. City ma kadrę na mistrzostwo ale na mistrza w tym sezonie nie mieli szans. Jeśli przez to, że Real ma taką kadrę MU i Chelsea już mają być od niego gorsze to chyba nie mamy o czym gadać.A kto przepraszam w lidze angielskiej mialby zdobyc mistrzostwo, jak nie Real? Jesli Tottenham dostal w dwumeczu 5:0 to mam uwierzyc, ze np. Birmingham czy inne West Hamy stanowilyby jakis opor?
Tu nie chodzi o bute, ale OBIEKTYWNIE kadrowo Real bylby w lidze najmocniejszy, mialby najlepszego (obok SAFa) trenera i nie widze za bardzo buty w twierdzeniu, ze prawdopodobnie by tam mistrzostwo w tym sezonie wygral. Gdyby jako rywal stal MU z CR7 i Tevezem pisalbym inaczej, ale obecnie - j.w.
Edit: Oczywiscie, porownujemy obecne sezony - wliczajac 'forme' Manchesteru z poczatku sezonu i biorac pod uwage regularnosc Realu w lidze.
Wolverhampton czy Blackpool Real pewnie by i lał tak jak i Almerię ale z MU, Chelsea, Arsenalem, Tottenhamem, City czy Liverpoolem już tak łatwo by nie mieli ale spoko, wygraliście CdR, macie zajebistą kadrę (swoją drogą kiedy Real nie miał w ostatnich latach bardzo mocnej kadry? a wyników jakoś nie było) to już oznacza, że bylibyście mistrzami Anglii mimo, że z angielskich drużyn ograliście u siebie 4:0 drużynę, która zajęła w Anglii 5 miejsce, w dodatku grając przez 75 minut 10 na 11. Jak nic MU i Chelsea nie mieliby z wami szansw lidze i prawdopodobnie byście ją wygrali.