Re: FMy

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: FMy

Post autor: BarcaQzYN » 04 lip 2011, 20:27

Zacząłem nową grę Sunderlandem.
Dostałem 20 mln Euro na transfery i ruszyłem na polowanie :)
Skład wzmocniłem niesamowicie, wydałem 97 mln EURO :D co jest moim absolutnym rekordem jeśli chodzi o transfery w jednym okienku. Prawie wszystkie te transfery będę spłacał przez 4 lata...

Na pierwszy ogień zakontraktowałem 3 młode gwiazdy Santosu:
- Neymar - 30 mln
- Paulo Henrique - 26,5 mln
- Alex Sandro - 17,5 mln

Potrzebowałem klasowego bramkarza, gdyż nie byłem przekonany do Simona Mignoleta, efektem jest transfer:
- Sergio Romero z AZ Alkmar - 12,25 mln

Jako że Henrique ma u mnie grać jako rozgrywający potrzebowałem jeszcze jednego zawodnika do środka pola, ofensywnego pomocnika. Mój wybór padł na:
- Simon Vukcevic ze Sportingu -5,25 mln. Nie mam pojęcia jakim cudem udało mi się go ściągnąć za tak śmieszne pieniądze, gdyż jest to ewidentnie jeden z najlepszych ofensywnych pomocników w grze.

Pozycją która wymagała wzmocnienia była jeszcze prawa strona ataku. Efekt:
- Mehdi Carcela ze Standardu - 5,25 mln. Przyjrzyjcie się temu zawodnikowi gdyż to bardzo duży talent:)

W Sunderlandzie zastałem już bardzo mocno obsadzony środek obrony, więc na tą pozycję nie potrzebowałem żadnych wzmocnień.
W ataku również nic nie zmieniałem gdyż uwielbiam szybkich środkowych napastników a w Sunderlandzie mogę liczyć na 3 sprinterów: Asamoh Gyan, Fraizer Campbell, oraz wypożyczony z Manchesteru Danny Welbeck.
Mam też dwóch świetnych defensywnych pomocników: Sulleya Muntariego wypożyczonego z Interu, którego po sezonie zamierzam przekonać do pozostania w mojej ekipie, oraz wychowanka Lee Catermole, który niedługo może być wielką gwiazdą.
Jedyną pozycją którą chciałbym jeszcze wzmocnić jest prawa strona obrony, mam tam dwóch bardzo dobrze grających w ofensywie, ale nie bardzo radzących sobie z tyłu wysuniętych obrońców. Może za rok:)

Jeżeli dobrze to wszystko poukładam, chłopaki się zgrają i uniknę zbyt wielu kontuzji to mogę w tym sezonie powalczyć o coś zdecydowanie ciekawszego niż górna połowa tabeli. Cel minimum jaki sobie postawiłem to awans do Ligi Europy, ale nie ukrywam że po cichu będę liczył nawet na 4 miejsce. Mam nadzieję, że plan wypali, bo jak nie to wylecę z klubu z hukiem za takie wydatki:D

Powstrzymajcie się od komentarzy o głupocie w wydawaniu tak wielkich pieniędzy, gdyż to tylko jednorazowy incydent, taka bardziej zabawa :) Zobaczymy co da się z tego zrobić.

Wróć do „Hyde Park”