Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Snipp_ » 05 lip 2011, 20:51

Marcin, nie od Ciebie oczekuje przeprosin, nawet nie pamiętam kto i jak nas opluwał, ale doskonale pamiętam, że samosąd był. Nie mam obecnie czasu na czytanie wszystkiego co chciałbym przeczytać, więc wybacz - nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie i "udowodnić" winę Interu. Chcę tylko, żeby niektóre łebki zrozumiały w jaki sposób traktowano kibiców Starej Damy PRZED wyrokiem. Mam nadzieję, że Juventini w tej sytuacji okażą trochę więcej szacunku. Podkreślam - nie jestem na bieżąco ze sprawą, ale wygląda na to, że coś jest na rzeczy - dlaczego teraz? Nie mam pojęcia. Apeluję o wstrzymanie się od wszelakich ocen i domniemań do czasu klarowniejszych informacji.
Podkreślam, że sytuacja w której znajduje się w tej chwili Inter jest taka sama jak sytuacja Juventusu przed wyrokiem, z tym że nas - kibiców Juve opluwano już przed nim, więc proszę nie wymagaj ode mnie debaty na temat winy albo niewinności Interu, bo nie o to mi chodzi. Chodzi mi jedynie o fakt, że Inter jest podejrzewany o machlojki, a w analogicznej sytuacji Juve nie pozostawiono na nas suchej nitki. I fakt, że Juventus wtedy okazał się winny nie ma tu nic do rzeczy. Skoro mówisz o domniemaniu niewinności to przypominam tylko, że ze strony kibiców Interu Juventini jej nie uświadczyli. Tyle na ten temat na razie. Poczekamy, zobaczymy, ale przeprosiny się należą i nie wiem czy od Ciebie, ale niektórych na pewno.

Co do Danilo - myślę, że sprowadzanie piłkarzy niesprawdzonych w Europie to nie jest to czego Juventus obecnie potrzebuje. Skoro klub dysponuje pokaźnymi środkami powinien je wykorzystać na piłkarzy sprawdzonych na starym kontynencie a nie na wielkie niewiadome. Dlatego wciąż liczę na Aguero, Bastosa i Vidala. Te trzy transfery powinny pozwolić Juve na walkę o LM w przyszłym roku.

Wróć do „Włochy”