Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: fieldy » 06 lip 2011, 20:56

No własnie w tym sęk, że pole manewru jest bardzo, ale to bardzo ograniczone. Pytanie tylko, czy zarządowi aż tak zależy na kasie, by oddać Samira nawet do United tylko dlatego, że dadzą 20 mln. Kilka tygodni temu Wenger mówił o Nasrim i zastrzegł, że Samira do United nie sprzeda. Jeśli United kupią kogoś do środka (Sneijder, Modric, ktokolwiek, kto mógłby przez kilka lat panować w pomocy) to Wenger może się uprzeć i go zostawić ryzykując, ze go straci za rok za darmo, bo wtedy do United już pewno nie pójdzie (bo będę mieli Luke, czy Wesleya, czy kogo tam wolicie) :lol: No ale znów kasy za niego nie będzie. Dlatego myślę, że klub wybierze kasę i wzmocnienie słabszego rywala, czyli będzie chciał go sprzedać do City.

Nie wiem, czy City daje mniej niż United. Podejrzewam, że jednak City daje więcej, a nawet jeśli dają tyle samo, to Wenger może przyjąć tylko ofertę City. Nasri by na to pewnie poszedł, bo i zarobki zapewne w City dostałby największe. Pewne wydaje się tylko to, że Samir chce odejść, a skoro tak, to najlepiej jakby się zgłosił jakiś Milan, albo Inter (po oddaniu Wesleya, o ile to wchodzi w grę w ogóle). Real wypada raczej, bo mają już Sahina, Altintopa, czy Coentrao, który też przecież w pomocy grać może. Się rozpisałem i straciłem główny wątek :P

Problemem jest nie tylko Samir, bo za 2 lata wygasa także umowa Robina, czy Theo. Jak ich nie przedłużą już teraz, to za rok mamy powtórkę z obecnego lata z Samirem i Clichym. Będą chcieli odejść i cena będzie mała.

Edit: Levy powiedział po spotkaniu z Modricem, że ten zrozumiał iż nie zostanie sprzedany.

Wróć do „Anglia”