Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Siatkówka

Post autor: ddemon » 07 lip 2011, 9:35

Dokładnie tak jak pisałem wcześniej kwestią jest psychika...

Dziś mecz z Włochami jeśli wszystko będzie funkcjonowało,będziemy tak samo zaangażowani w obronie i w asekuracji(na poprzednich ME tego nie było-stąd m.in klęska) to jesteśmy wstanie wygrać - obstawiam 3-1 ze wskazaniem że znów przegramy 2 seta :)
Powinniśmy dziś grać jeszcze więcej środkiem(szczególnie Możdzonkiem-będą nastawiali się na Nowakowskiego) i Ruciakiem aby odciążyć Kurka..No ale kto wie może Gruszka dziś zaskoczy kolejną młodością jak na ME :P

Nie jest tak że lekceważe Brazylię,Rosję czy inną drużynę ale stać nas na podium w tym roku - taki cel,losowanie jak najbardziej dla nas..W półfinale może wszystko się zdarzyć najbardziej prawdopodobne jest że spotkamy się z Rosją(przegrają w grupie z Braz a my zajmiemy 1 miejsce)...Wszystko może się zdarzyć mogą być kolejny ciężki pojedynek jak 5 lat temu gdy sięgaliśmy po srebro MŚ..Faworytem tego spotkania już nie będziemy ale chęć odegrania w tym turnieju więcej może naszym chłopakom pomóc - narazie zbyt dużo spekuluje
Medal jest w zasięgu naszych siatkarzy - pokonaliśmy już raz Bułgarów - przełamaliśmy passę możemy i dalej kontynuować choćby w meczu o 3 miejsce LŚ :P Ale lepiej dla nas w kontekście IO byłoby aby inna drużyna niż Bułgarzy wyszedła z grupy :) Narazie kończę spekulacje gdyż turniej się dopiero rozpoczął ale jestem optymistycznie nastawiony i ciekawe jak nasi zagrają dzisiaj szczególnie interesuje mnie postawa Gruszki,Żygadły i Kurka..To może być nasz klucz do zwycięstwa dzisiaj..Już jeden rewanż nam się udał czas na kolejny za 1/4 w Pekinie 8)

Wróć do „Inne sporty”