Nie zdziwię się jeśli Ferguson nikogo nie sprowadzi i zostaniemy z tym co mamy bądź kupi jakiegoś mniej znanego zawodnika bo na rynku nie będzie nikogo kto by mu odpowiadał bądź kwoty będą za wysokie i rok będziemy czekać na ten transfer. Sytuacja jak po odejściu Teveza. Próbował wyciągnąć Benzemę, przewijały się różne nazwiska a skończyło się na Owenie.
IMO gdybyśmy chcieli Hendersona albo Adama to bylibyśmy w stanie ich wyciągnąć albo chociaż o nich powalczyć ale widocznie SAF ich nie chciał co mnie cieszy. Nie wiem jakie jest nastawienie Sneijdera do przenosin do Anglii ale wydaje mi się, że jest to bardziej prawdopodobny (możliwy to lepsze słowo) transfer niż Nasriego, którego Wenger zwyczajnie nie będzie chciał oddać do United a nie wierzę w to, że Samir jest aż tak zdeterminowany żeby odejść tylko i wyłącznie do United, że zaryzykowałby rok przed Euro odsunięcie od składu. Wesley jesli jest skłonny opuścić Inter jest do wyjęcia tyle, że pewnie za bardzo dużą kasę i tu kwestia czy Ferguson chce go tak bardzo w MU, że jest skłonny wydać krocie.
Transfer Nasriego oczywiście nie jest niemożliwy. Szkot w tym okienku pokazał, że potrafi być nieprzewidywalny i może uprzeć się na Francuza, który jest świetnym piłkarzem ale nijak nie pasującym do tego co gramy w ostatnim czasie. Sneijder także ale bliżej mu do charakterystyki piłkarza jakiego poszukujemy aniżeli Samirowi.