Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Siatkówka

Post autor: Morrow » 07 lip 2011, 23:30

No i dzisiejszy mecz zweryfikował plany co poniektórych myślących o medalu. W sumie za bardzo nie ma nad czym się rozwodzić bo potwierdziło się dziś wszystko o czym pisaliśmy wczoraj. W dodatku beznadziejny dzisiaj był Żygadło ale nie ma co winić tylko jego. Zagraliśmy dzisiaj bardzo słabo a Włosi trafiali zagrywką, do tego można sprowadzić ten mecz. Nie chce mi się rozwodzić nad pojedyńczymi zawodnikami i mankamentami bo wszyscy to widzieliśmy jak na dłoni. Nadal uważam, że Włosi to obok nas i Bułgarów najsłabsza drużyna w tym finale a dziś niestety zbili nas strasznie, momentami wyglądało to na sparing. Nie ma się co łudzić, szanse na awans dalej mimo, że dostaliśmy w prezencie grupę marzeń, są iluzoryczne bo nie wierzę, że jutro Bułgarzy grający o pietruszkę postawią się Włochom. Inna kwestia, że świetnie dysponowani Argentyńczycy musieliby chcieć przegrać żebyśmy z nimi wygrali patrząc na to co zobaczyliśmy dzisiaj.

Siatkówka to gra gdzie wystarczy, że jeden element/formacja nie pracuje jak należy i cała gra może się posypać. Kluczową pozycją dla mnie jednak jest rozgrywający pomijając już jego zależność od przyjęcia. Zagumny młodszy nie będzie i martwi mnie bardzo, że nie widać u nas nikogo kto po Gumie pociągnie ten wózek.

Wróć do „Inne sporty”