Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post autor: mete » 08 lip 2011, 6:56

Mam nadzieję, że ten czołowy zawodnik to Hamsik a nie Lavezzi, bo w przypadku odejścia Argentyńczyka szanse na transfer Marka spadają do minimum. Znając życie to City może zaoferować kolosalne pieniądze za Ezequiela. Przecież oni napastników nie mają. A przy okazji to wczoraj czytałem o możliwym transferze Sancheza do Napoli. Wyobrażacie Napoli zamieniające Lavezziego i Hamsika na Sancheza i Pastore? Ale potencjał ataku.

Nie wiedziałem gdzie to napisać, ale skoro tu mowa o Pastore to niech będzie. Czytałem, że jego kontrakt jest podzielony pomiędzy agenta i Palermo. Wynika z tego, że za połowę karty Javiera Zamparini zapłacił 9 mln euro!( Ostatnio powiedział, że Pastore kosztował go 18 mln. Wtedy nie wiedziałem skąd te cyfry, ale teraz wychodzi, że podał cenę całej karty a nie tylko tej co wykupił). Teraz już wiadomo dlaczego Zampa próbuje na siłę znaleźć kupców, którzy zapłacą to jego chore 50 mln(w takim wypadku i tak zarobi tylko 16 mln). Osobiście uważam, że w tej chwili tylko dwa kluby mogłyby taką kasę dać - City, Malaga. Pytanie czy byłyby chętne i czy Pastore chciałby tam iść. Przy transferze na kwotę około 30 mln prezydent Palermo zarabia około 7 mln euro na czysto.

Ciekawi mnie również czego Zamparini w niemal każdej rozmowie o Pastore wspomina o Milanie. To, że Berlu go chce i prawdopodobnie dał zielone światło Gallianiemu na negocjacje jest pewne. Ale czy Galliani już zaczął negocjować śmiem wątpić. Jeżeli Pastore szybko się nie sprzeda a co jest raczej prawdopodobne to jego cena w sierpniu może delikatnie spaść.

Wróć do „Włochy”