Owszem napisałem że z tej grupy musimy wyjść ale tylko dlatego że poprostu jest wylosowana dla nas,gdybyśmy byli w grupie z Rosją,Brazylią,Kubą wiadomo co by się działo...Celem był medal ale aby o niego walczyć trzeba wyjść z grupy a wy piszecie na początku że dobrze byłoby aby grupy wyjść przecież to jest to samo
Nie którzy chyba myśleli że jak jesteśmy gospodarzem to wygramy z każdym przeciwnikiem...Od początku było do przewidzenia że faworytem naszej grupy nie jesteśmy,ale pod względem umiejętności poszczególnych zawodników(Kurek,Ruciak,Ignaczak),determinacji możemy walczyć...Szanse na awans w % naszej grupie było Włosi 40%,Bułgaria 30% Polska 18%, Argentyna 12% mniej więcej tak się to prezentowało w %.. Jak widać my mieliśmy o awans walczyć z Bułgarią która mocno zawodzi a Argentyna rozgrywa turniej życia...Z tąd takie a nie inne miejsce naszych siatkarzy,o ile wczorajszą porażke można było przyjąć to niestety styl tej porażki martwi i trzeba szybko o niej zapomnieć bez względu czy to był nasz słabszy dzień,skutki gry z Bułgarią, czy też poprostu Włosi nas zdominowali w każdym elemencie..Dziś gramy z Argentyną i trzeba go wygrać bez względu czy już nie będzie szans na awans czy będą grać rezerwy
Albicelestes by godnie pożegnać się z imprezą no i też zwycięstwa budują...
Na koniec bellus chciałeś abym napisał co chciałem przekazać w zdaniu Jest potencjał dopóki Igła wygarnia takie piłki chodziło mi dokładnie o obronę piłek które padają w nasze boisko to czego brakowało na MŚ 2010 gdzie każda piłka padała a my staliśmy jak murowani-była Twoja...Potencjał w siatkówce można ocenić też pod różne elementy takie elementy jak przyjęcie,atak,blok,rozegranie,obrona,serwis dzięki tym elementom wygrywa się poszczególne mecze
Jeszcze jedno turniej się nie zakończył dla nas a krytyka na zespół spadła jakby każdego seta dostalibyśmy do 10-15