Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 742

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post autor: mete » 08 lip 2011, 10:57

Sanchez już chyba nieaktualny, bo Pozzo dziś powiedział, że przechodzi do Barcy, ale wszystko się może zdarzyć. Natomiast Pastore jakby trafił czy to za Lavezziego czy za Hamsika to by wzmocnił tą drużynę z przodu i byłoby ciekawie.

Hamsik jasno stwierdził, że chciałby odejść, natomiast Lavezzi o przeprowadzce nic nie mówił, więc logiczne wydaje się, żeby Słowak został sprzedany. No ale zobaczymy co się wydarzy.

Osobiście uważam, że Pastore lepiej by współpracował z Lavezzim niż z Hamsikiem. W przypadku grania z Markiem na boisku wyglądałoby to tak mniej więcej jak obecna taktyka Palermo(chodzi mi o ofensywna formację) i tu mi się nie podoba rola Javiera. Moim zdaniem pierwszy sezon w Palermo Pastore miał lepszy niż ten drugi. W pierwszym grał ofensywnego pomocnika za dwójką napastników i o wiele bardziej mi się podobał. Dużo cofał się do tył, inicjował akcje, itp. Natomiast w zeszłym sezonie grał już jako praktycznie cofnięty napastnik i w wielu meczach poprostu znikał, grał bardzo wysoko rzadziej cofając się do tył.

Wróć do „Włochy”