MEKSYK - POLSKA 27 kwietnia 2005

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 24 kwie 2005, 22:22

Dam sobie głowę ucią...eeee...znaczy...założę się o rację :wink: , że w pierwszym składzie zagramy tylko jednym napastnikiem i będzie to nie kto inny jak Ślusarski. Pewnie odbędzie się to w ramach przestawiania zespołu na "taktykę, którą nikt z naszych piłkarzy jeszcze nie grał ale dwa dni wystarczą, żeby się jej nauczyć" i będzie ona mutacją przesławnej oniegdyś taktyki pt. "diament", a będzie się nazywać "szafir" - tyle że nieoszlifowany... 8)

Ok a tak całkiem serio. Nie wydaje mi się, żeby Janas zagrał na dwóch napstników. Jeśli przyjmiemy za pewnik, że skład ataku będzie jednoosobowy to jednak trzeba przyznać, że Ślusarki lepiej pasuje do tej roli bo i zastawić się umie i czasem strzał mu z trudnej pozycji wyjdzie.

Tylko zastanawia mnie ta jedna kwestia, którą już tutaj cześniej poruszyłem. Co ze skrzydłami?! Wszak w kadrze na ten mecz jest tylko jeden boczny pomocnik - imć Zając! A lewa flanka? Chyba, że tam Janas wstawi zapchajdziurę Rachwała, który poza bramką to w ostatnich dwóch latach grał chyba na wszystkich pozycjach? Nie wiem jakie są inne możliwości?

Wróć do „Polska”