Re: Copa America 2011

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Copa America 2011

Post autor: Salas11 » 10 lip 2011, 19:25

bartbuks pisze:Zapominacie o jednym. To piłka południowoamerykańska, więc 90% z Was się nie spodoba.
Ja odnoszę wrażenie, że spada ogólnie zainteresowanie piłką reprezentacyjną bez względu na to, czy to jest CA, ME, PNA czy wkońcu nawet MŚ. Ludzie wolą oglądać Ligę Mistrzów, bo gwiazdy, bo edycja co rok, bo więcej spotkań, bo ulubione zespoły...
bartbuks pisze:Brazylia? Brzydal!
To akurat dało się przewidzieć. Jak przed turniejem pisałem, że mnie ta drużyny kompletnie nie przekonuje, większość dziwiła się czemu. Jak widać do Canarinhos miałem czuja :P
bartbuks pisze:Argentyna? Brzydal.
I tego się nie spodziewałem. Nawet z kulawą obroną, nawet z mało kreatywną pomocą, ale do licha, oni w ataku mają takie tuzy, graczy o tak wielkiej skali umiejętności, że bramki przeciwko Kostarykom i Boliwiom powinny padać od niechcenia :roll: Ile jednak złego potrafi wyrządzić brak umiejętności wykorzystania potencjału tej drużyny sami widzimy.
bartbuks pisze:Z takim podejściem i zapałem zastanawiam się, czy warto organizować CA w przerwie letniej, a nie wzorem PNA w zimę...
Już widzę to oburzenie europejskich klubów, petycje do FIFA, kręcenie nosem trenerów najlepszych ekip, którzy musieliby w styczniu puszczać swoich Messich, Tevezów czy Robinhów :lol: Projekt zostałby rozstrzelany i dla pewności jeszcze spalony.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”