Ja odnoszę wrażenie, że spada ogólnie zainteresowanie piłką reprezentacyjną bez względu na to, czy to jest CA, ME, PNA czy wkońcu nawet MŚ. Ludzie wolą oglądać Ligę Mistrzów, bo gwiazdy, bo edycja co rok, bo więcej spotkań, bo ulubione zespoły...bartbuks pisze:Zapominacie o jednym. To piłka południowoamerykańska, więc 90% z Was się nie spodoba.
To akurat dało się przewidzieć. Jak przed turniejem pisałem, że mnie ta drużyny kompletnie nie przekonuje, większość dziwiła się czemu. Jak widać do Canarinhos miałem czujabartbuks pisze:Brazylia? Brzydal!
I tego się nie spodziewałem. Nawet z kulawą obroną, nawet z mało kreatywną pomocą, ale do licha, oni w ataku mają takie tuzy, graczy o tak wielkiej skali umiejętności, że bramki przeciwko Kostarykom i Boliwiom powinny padać od niechceniabartbuks pisze:Argentyna? Brzydal.
Już widzę to oburzenie europejskich klubów, petycje do FIFA, kręcenie nosem trenerów najlepszych ekip, którzy musieliby w styczniu puszczać swoich Messich, Tevezów czy Robinhówbartbuks pisze:Z takim podejściem i zapałem zastanawiam się, czy warto organizować CA w przerwie letniej, a nie wzorem PNA w zimę...