Może źle się wyraziłem. Pastore mógłby grać powiedzmy w Realu(4-2-3-1) czy ustawieniu podawanym przez Ciebie(4-3-2-1 - to jest tylko lekka modyfikacja ustawienia 4-3-1-2) natomiast w Barcelonie już mi się nie wydaję (Na pozycji Iniesty mi się nie widzi. Pastore nie jest typem gracza takim jak Andres). Sęk w tym, że te kluby są zabezpieczone na tej pozycji (Real - Ozil, Kaka czy Canales) bądź mają inne priorytety (Barcelona - Fabregas), więc ich ponoć wielkie zainteresowanie nie miało racji bytu. Powinienem napisać, że Pastore idealnie pasuje do 4-3-1-2. Natomiast na skrzydle go nie widzę to samo w ustawieniu z 3 napastnikami grającego w pomocy.
Co do ustawień, które podałeś to to ostatnie może na papierze wygląda jakby Pastore grał na lewej stronie, ale dla mnie Miccoli z Cavanim w ataku a za nimi Javier. To wcześniejsze gdzie widzimy Pastore w trójce w pomocy to już w ogóle dla mnie kosmos. Zresztą wynik spotkania mówi o wszystkim. Naturalna pozycja Pastore to ofensywny pomocnik w typie Kaki i nie mylić z rozgrywającym (Tak jak czytałem o Kace przechodzącym do Realu jako o rozgrywającym).