Re: Copa America 2011

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Copa America 2011

Post autor: Salas11 » 20 lip 2011, 4:52

Celestes w finale :]

Druga połowa już zdecydowanie dla Urugwaju. Peruwiańczycy poza mocnym strzałem Guerrero zza pola karnego, po którym Muslera popełnił błąd nie byli w stanie zagrozić bramce Celestes. Pierwszy gol Suareza po dobitce, Fernandez parował do boku strzał Forlana który jak się okazało nie leciał w światło bramki. Zabrakło asekuracji ze strony obrońców, którzy bez wyjątku zagrali dziś słabe zawody. Druga bramka Luisa po świetnym zagraniu Alvaro Pereiry, minięciu bramkarza Peru i strzale do pustej bramki. IMO Suarez uderzył tą piłkę na tyle lekko, że szybszy obrońca być może byłby w stanie jeszcze ją na wślizgu wybić :P Po czerwonej kartce dla Vargasa za idiotyczne uderzenie łokciem Coatesa Urusi postanowili spokojnie kontrolować przebieg meczu. Zszedł Suarez, którego zmienił Abel Hernandez zaliczając tym samym pierwsze minuty na turnieju, lecz niczego godnego uwagi nie pokazał. Kilka jego rajdów kończyło się na obrońcach Peru. Eguren dał jedną z najgorszych zmian jakie ostatnio w piłce widziałem, chłop psuł prawie wszystko co mógł :lol:
Cóż, mój Urugwaj gra o mistrzostwo. Pozory normalności na CA zostały choć trochę zachowane :lol: Nikt się nie wykartkował, więc Tabarez spokojnie może przygotowywać drużynę do meczu finałowego. Brawo Celestes! Po 15 tytuł :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”