Wracąjac do mercato - Klub sam wywołał medialna burze Panem X ... Ale naprawdę nie dramatyzował bym z powodu tego wyroku na 560 milionów euro, bo jeśli ta operacja x lat temu dała Silvio z 4 miliony euro do dzisiejszego dnia to ... hmmm tak sie robi dzisiaj biznes
Media zrobiły TOP 5 - i telenowele trwają, nie podoba mi się pomysł z Pastore, wole już Bastiana ale to mało prawdopodobne, Hamsik jak najbardziej nadal możliwy i Napoli może sobie wołać 150 milionów... ja tez wołam za samochód 100 tysięcy i nic nie dzwoni
Montolivo zasili Milan na 99% ! I dobrze ale to nie jest Pan X, to jest idealny gracz w formie jeśli na San Siro przyjedzie klub który się broni i Milan będzie potrzebował na 30 metrze przed bramka rywala gracza który będzie drygował tempo gry, prostopadle podawał itd, nawet nie biegając tylko kręcąc sie wokół własnej osi, Akurat podanie ma git, a i oczy do okoła głowy ! Teraz taką role odgrywał Seedorf ale Antek z ławki !
Warto zwrócić uwagę na jeszcze jeden fakt, szukamy piłkarza X na lewa stronę półpomocy, tam na 90% będzie grał Taiwo, który jest jak pociąg na właściwych szynach. I w momencie gry 4-1-2-3 ten że Tawio 70% czasu gry spędza na pozycji lewego pomocnika. Ten szukany półskrzydowy musi miec umiejętności kreowania gry, gry w środku, ale chyba przedewszystkim potrafić podłączyć się w każdej chwili w linie ataku. Coś jak Lampard w gazie
Na razie Mercato jest dziwne i nudne, już nie mówię o samej serie A. Niby jest kilka ciekawych transferów ale tak naprawdę to takie ogryzki