Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: maciek_88 » 20 lip 2011, 19:22

Ostatnie doniesienia mówią o 12 mln a nawet o 10 z groszami. Poczekamy na oficjalny komunikat (o ile nagle coś komuś nie odwali :) ).

Podoba mi się, że wreszcie ściągamy zawodników mogących grac na wielu pozycjach w zespole - Vidal (sam nie wiem jak wiele sektorów może zapełnic :lol: ), Ziegler (lewa obrona/pomoc), Lichsteiner (prawa obrona/pomoc? ), zakontraktowanie Quagliarelli (cofnięty/wysunięty napastnik) a pozbywamy się ludzi, którzy byli w stanie grac w taktyce na jednej pozycji i to też z przygodami (Amauri, Melo, Tiago, Poulsen). Trochę do tej teorii nie pasuje oddanie Brazzo i w sumie mi go trochę szkoda, bo piłkarsko dla mnie był zarówno lepszy od Motty i Grygery i to jego bym widział jako strażaka na prawą obronę, ale za często łapał kontuzję i pensyjka też niczego sobie.

Ciekawe jak będzie wyglądał środek obrony. Krążą bowiem plotki o wymianie Bonucci - Vargas. Fajnie byłoby sprowadzic jakiegoś ciekawego doświadczonego stopera żeby przy nim Chiellini nabrał spokoju i ten zespół prezentowałby się całkiem nieźle. Priorytet póki co - lewa pomoc.

Wróć do „Włochy”