Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 21 lip 2011, 13:02

Troszkę mnie na forum nie było, więc muszę troszkę się wygadać.

Transfer Vidala o włos i cholernie mnie to cieszy. Przed sezonem marzyłem o tym by prócz cofniętego rozgrywającego przyszedł też jakiś kreatywny zmiennik. Na kogoś na pozycję Dm'a nawet nie liczyłem, bo nie bardzo wierzyłem by starczyło nam kasy i rozmachu też na wzmocnienie tej pozycji. Ostatecznie Melo grał nieźle i było całe mnóstwo pozycji pilniej wymagających wzmocnień. Teraz się okazuje, że podniesiemy poziom nie tylko na bokach obrony czy lewej pomocy, ale i na defensywnym pomocniku. Ba sprowadzamy gracza, który pod nieobecność Pirlo może pociągnąć rozegranie, wiec i jest ten drugi kreatywny zawodnik na jakiego liczyłem (tyle, że dużo bardziej wszechstronniejszy). Dla mnie układ zajebisty. Skoro przychodzi Vidal to Melo nijak mi nie szkoda. Wcześniej myślałem, że Felipe będzie potrzebny, ale wychodzi na to, że poziom sportowy JUVE idzie bardziej do góry niż się spodziewałem. Po odejściu Davidsa marzyłem by do JUVE kiedyś trafił tak wszechstronny defensywny pomocnik jak Edgar i kto wie czy właśnie kogoś takiego nie sprowadziliśmy. Strasznie jestem ciekaw jak to wypali. Kreator Pirlo i piekielnie wszechstronny Vidal zasuwający od jednego od drugiego pola karnego. Zastanawia mnie tylko jak będzie z asekuracją, bo jednak zawsze musi być prócz dwóch środkowych obrońców ktoś jeszcze kto zostanie i jeśli tu będziemy mieli problem to rywale znów będą mogli nam sprawiać problemy kontrami. Pewnie Conte do tego będzie używał jednego ze Szwajcarów i nie będzie pozwalał obu w jednym momencie iść do przodu.

A i jeszcze jedno. Wlazłem sobie na forum Bayernu żeby poczytać co myślą o Vidalu w JUVE. Okazuje się, że decyzja Arturo była albo irracjonalna (gorszy klub od Leverkusen w gorszej lidze od Bundesligi), albo, że poszedł na kasę (2,5 mln faktycznie fortuna) :lol: .

No, ale pozostaje poczekać na testy medyczne i oficjalne potwierdzenie

Kolejne duże uderzenie czyli Rossi może nastąpić nawet jutro.

No, ale najważniejsze by faktycznie na lewą pomoc wybrany został Vargas.

Wtedy 11 mogła by wyglądać tak:

-----------Rossi------Matri---------
---------------------------------------
-Vargas----Pirlo-----Vidal----Krasic
---------------------------------------
-Ziegler--Chiellini-Bonucci?-Lichtsteiner-
-------------------------------------
------------------Buffon-
Ława: Del Piero, Quagliarella, Pepe, Marchisio, De Ceglie, Silvestre?, Storari.

Prawda, że bardzo ładnie :wink:

Wróć do „Włochy”