Re: AS Roma (zbiorczy)

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Re: AS Roma (zbiorczy)

Post autor: JestemHardcorem » 22 lip 2011, 17:24

I ten transfer Bojana o dziwo nie wygląda tak tragicznie jak pisano w początkowych plotkach. Roma teraz daje 12mln, po dwóch latach Barcelona musi go wykupić za 13 mln, więc w przypadku jesli się nie sprawdzi to Rzymianie na tym nie stracą. W przypadku jeśli się sprawdzi Roma dopłaca do 12mln jeszcze 28, co daje razem 40mln i Bojan jest nasz :lol: Wiem kwota 40mln. wydana przez Romę brzmi śmiesznie, ale patrząc na kwoty jakie wydaje sie teraz na piłkarzy, gdy Hiszpan na prawde bedzie dobrze grał nie jest jakas wygórowana. Inna rzecz to czy sam Bojan w przypadku dobrej grzy w barwach Romy bedzie chciał zostac w Rzymie czy wrócić do swojeej Barcelony :P

No to można oficjalnie potwierdzic drugi transfer, po lewym obrońcy Jose Angelu ( podobno kiedyś interesowała się Barcelona[?] ) przyszedł czas na Bojana. Pół oficjalnie w Romie jest Lamela, czeka tylko na zwolnienie miejsca dla piłkarza z poza UE, kontrakt i kwota transferu z River już dogadana. Kolejnym piłkarzem który jest bardzo blisko Romy jest Heinze, doświadczony obrońca, przyda się jako zmiennik dla środkowych, a przeciez moze grac i na lewej.
Następni w kolejce to: bramkarz, tutaj akurat jest dwóch kandydatów, Kameni i Stekelenburg, za Kameniego trzeba dać cos kolo3mln, za Holendra Ajax woła 10mln, Roma na razie daje 7. Przyznam że nie śledziłem nigdy poczynan Ajaxu czy Espanolu wiec nie wiem który z nich jest lepszy, chociaz wydaje się że Stekelenburg, interesowalo się nim w końcu MU czy Arsenal :P
Potrzebny jest tez jakiś środkowy pomocnik, plotki zaczynały się od przeróżnych pikarzy z Ameryki Płd., przez Sandro, aż do Pastore. Czasu jest jeszcze trochę bo ok. 40 dni więc powinno sie w Romie jeszcze coś dziać :wink:

Wróć do „Włochy”