Wydaje mi się, że mówił, debilni pismacy mogą z Vucinicia robić pomocnika, ale na takie koromysło by nie wpadli. Tylko nie mogę znaleźć tego wywiadu...(L)oczkerson pisze:Po pierwsze to Conte nigdy nie powiedział, że jego JUVE będzie grał 4-2-4. Te cyferki to wymysł mediów bardziej niż Conte.
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... _conte.php - w tym nazywa swój system 4-2-4, choć przyznaje się, że to jednak tak naprawdę 4-4-2, ale wydaje mi się, że wcześniej była mowa o 4-2-4 jako "zajebistej nowości".
Matri jak najbardziej by pasował... Dynamiczny, zwinny, ruchliwy, solidnie wyszkolony technicznie. Brakuje mu tylko... wielkiego nazwiska.Emerald pisze:Brak odpowiednich zawodnikow i nie mowie tutaj o brakach w obronie. Nie ma zawodnikow ofensywnych, ktorzy byliby na tyle dynamiczni i ruchliwi, zeby w takim systemie funkcjonowac... Toni, Iaquinta odpadaja w przedbiegach, Matri chyba tez niezbyt pasuje.
Żadna to przeróbka - zwykłe 4-5-1.Emerald pisze:Faktycznie moznaby przerobic ten system i zastapic dwuch z trzech napastnikow skrzydlowymi (wtedy moznaby wykorzystac Krasica, bo w systemie stricte barcelonskim jest to pilkarz zbedny) i oprzec gra na probie zdominowania srodka i atakach po skrzydlach.Wtedy trzech pomocnikow w srodku, dwuch skrzydlowych i jeden wysuniety napastnik...
A to zwyczajne 4-4-2.Emerald pisze:wiec moze dwuch pomocnikow w srodku, dwuch krzydlowych, jeden cofniety napastnik i jeden wysuniety...
KrasiciaEmerald pisze: Krasica
Dyslektyk?Emerald pisze:kapletnie [...] dwuch