Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Polskie kluby w europejskich pucharach

Post autor: toporow » 26 lip 2011, 21:26

1:2 to naprawdę dobry wynik. Co prawda Wisła jakoś specjalnie jakością gry nie zaskoczyła, ale także nie pokazali niczego tragicznego. Diaz na lewej obronie trochę zawodził, gdyż ten pomocnik Litexu strasznie jeździł. Dobrze, że większość jego wrzutek nie była dość dobra. Inna sprawa, czy tylko mi się wydawało, czy zawodnicy "Białej Gwiazdy" nie są zbyt szybcy? Chodzi mi o przyśpieszenie, zebranie sie do piłki i takie tam. Wydawało mi się przez cały mecz, że odstawali w tym aspekcie.
Kolejna rzecz, to ciut niepewny bramkarz. Jakoś nigdy nie czułem pewności, że ten golkiper uratuje Wiśle tyłki. Raczej odwrotnie, mógł wszystko zaprzepaścić. Nie wiem, może chłopak miał gorszy dzień, ale mam nadzieję, że w rewanżu zaprezentuje się lepiej.

Tak czy siak, z wyniku możemy być zadowoleni, chociaż trzeba przyznać, że szczęście Wiślakom bardzo pomogło. Dwie poprzeczki i jak dla mnie faul przy bramce mógł nie zostać podyktowany (chociaż sędzia też błędu nie popełnił, wszystko zależało od interpretacji). Z niecierpliwością trzeba wyczekiwać kolejnej potyczki z Litexem. Wisła coraz lepiej gra i mam nadzieję, że nie zawiedzie w rewanżu.

Wróć do „Puchary Europejskie”