Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 31 lip 2011, 10:32

Właśnie skończyłem oglądać powtórkę meczu z Barcą. Nawiasem mówiąc był to pierwszy mecz w całości jaki udało mi się obejrzeć podczas tegorocznego tournee. Można jednak pokusić się o małe podsumowanie. Wiele pozytywów. Rooney momentami wyglądał świetnie, dzisiaj Nani również raz po raz popisywał się świetnymi rajdami. Mnie jednak najbardziej cieszy tradycyjnie postawa wychowanków. Dlatego słowa uznania za dzisiejszy występ dla Evansa, Cleverley'a i przede wszystkim Welbecka. Danny'ego oglądam w akcji od czasu kiedy miał niespełna 16 lat i od początku było widać, że to gracz z olbrzymim potencjałem. Świetne warunki fizyczne, a do tego niezwykle szybki i obdarzony nieprzeciętną techniką. Dzisiaj fenomenalnie zabrał się z piłką i szkoda, że nie umieścił jej w siatce bo byłaby cudowna bramka. Jeśli cokolwiek można zarzucić Anglikowi to właśnie fakt, że nie potrafi zachować spokoju pod bramką rywali. W rezerwach, czy juniorach nigdy nie miał z tym problemu, wprost przeciwnie, więc mam nadzieję, że niebawem i w poważnej piłce pokaże swoje niemałe umiejętności snajperskie ;)

Dzisiaj również podobał mi się Clev, który zresztą został wyróżniony przez Fergiego. Chciałbym, żeby chłopak dostał w tym sezonie szansę, zasłużył sobie na nią. A ciekawie byłoby go widzieć w parze z Carrickiem.

Nowe nabytki również na plus, choć po Youngu spodziewam się więcej.

Już teraz z dużą niecierpliwością czekam na nowy sezon i to mało istotne czy jeszcze kogoś kupimy. Tak na dobrą sprawę to powtórzę się, ale bardziej nam potrzeba zmiennika dla Fletchera niż rozgrywającego.

Wróć do „Anglia”