Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post autor: jaca911 » 01 sie 2011, 17:03

Szkoda, że nie odbyło się spotkanie Legii, przynajmniej kiedyś w przyszłości sobie to spotkanie zobaczymy w środku tygodnia, choć pewnie przy mniejszej ilości widzów jaka byłaby wczoraj.

Co do meczu Śląska, to wszyscy mówią, że do kadry powołanie powinni dostać Mila i Kaźmierczak i się zgadzam z tym. Ja też od pewnego czasu obserwuje Magierę z Górnika i moim zdaniem w naszej sytuacji-czyli deficytu lewych obrońców- powinniśmy go powołać, a raczej winien to zrobić Franz. Chłopak ma ciąg do przodu, przy tym solidny w defensywie, dobry stały fragment gry, a do tego ma 27 lat i ponad 100 meczów w ekstraklasie. Być może nie jest to obrońca na lata i na wypromowanie ale na pewno na sprawdzenie zasługuje, bo na mnie co mecz sprawia coraz to większe wrażenie i spokojnie mógłby nawet powalczyć o miejsce na lewej stronie z Dudką i Boenischem. Sam mecz moim zdaniem jak pozostałe mecze tej koleji na bardzo przyzwoitym poziomie i zasłużony remis.

Z kolei jak tak obserwowałem Briezena i Voskampa to muszę przyznać, że w tej holenderskie Jupiler League, chyba wszyscy napastnicy poza Janotą to tacy wysocy i drewniani gracze. W powietrzy ok są znakomici ale na ziemi to lepiej z nimi nie grać. O ile Voskamp parę razy wczoraj mnie zszokował i zagrał klepą czy miał jeden powiedzmy przerzut o tyle Briezen był wolny i do piłki kopał z wielkim trudem. ;)

Wróć do „Polska”