Jak założe, że Cesc będzie zarabiał 6-7 milionów, a on w rzeczywistości zgodzi sie na 4, to mam te (15-20) dokladac jego klubowi, bo tyle mi wyszło, że "zaoszczedze"? to czysta fantastyka i bajka dla ciemnego ludu, nic wiecej.
Tak moża porównywać dwa alternatywne transfery, pamiętny transfer Pepe za 30 mln okazał się tanszy dla Realu, niż wcześniej ustalony transfer Chivu za 18 mln (Roma oficjalnie wydała zgode na rozmowy z piłarzem, ale ten już był dogadany z Interem na wysoki kontrakt) właśnie ze względu na bardzo duża różnicę w zarobkach.
Szacunek przy transferze, to z pewnością nie "negocjowanie" od trzech lat, głównie na potrzeby igrzysk dla socios, przy oferowaniu drugiemu klubowi kwot, ktore mozna skwitowac w jeden sposob:
Arsenal ma takie samo prawo do "buszowania" jak Barcelona, Real, czy MU, wszyscy robią to samo na tym polu, tylko wy jako jedyni prezentujecie moralnosc Kalego w tym zakresie (zarówno klub jak i kibice), ale nie mam zamiaru tego poruszac, bo jest to tak oczywiste, że nie ma o czym mowic.