Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 05 sie 2011, 18:03

Ja chyba też, ale zobaczymy jak to będzie

Borimor oglądasz sparing?

Bo mi w pierwszej połowie bardzo podobał się Marchisio. Swoją drogą nasza gra w środku pola wyglądała tak, że Pirlo jest ustawiony głębiej, a akcję do przodu ciągnie Marchisio i to ewidentnie Claudio rozgrywa. To on jest zazwyczaj pod piłką, to on wyciąga akcje do przodu, ba to Claudio rzucił większość dobrych długich piłek. Mi to wygląda tak, że Claudio jest nieustannie pod grą i to on wyprowadza akcję oraz idzie do przodu czego efektem ładny gol i kila dobrych odbiorów po bardzo wysokim pressingu, a Pirlo pozostaje z tyłu, trochę nawet poza grą by Marchisio miał do kogo cofnąć piłkę. Pirlo nieustannie jest za linią piłki i nie wychodzi do przodu. Ciekaw jestem czy to tak ma wyglądać wyprowadzenie akcji w środku pola, bo w zeszłym sezonie było odwrotnie.

Edit:
Za Marchisio w drugiej Morrone więc Pirlo wziął na siebie odpowiedzialność i zaliczył dwie asysty, oraz rozpoczął jeszcze jedną bramkową akcję. Toni hat-trick, ale gwiazdą drugiej połowy Vucinic. ładny gol, ładne dwie asysty, wywalczony karny, duże umiejętności techniczne i dobra współpraca z Tonim i Pirlo. A no i grał oczywiście na środku ataku.

Wróć do „Włochy”