Może trochę prościej
RB: Ivanovic, Bosingwa, Ferreira - wszystko jest ok, Bronek powinien się szykować do biegania do przodu i wracania przez cały sezon. Patrząc na Bosingwę, widze w nim pomocnika a nie bocznego obrońcę, tyle, że próżno szukać u nas w taktyce prawej pomocy, w ataku też chętnie bym go zobaczył
CB: Terry, Luiz, Alex, Rajkovic[?], (Ivanovic) - mamy 4 (5 jeśli Slobodan dostanie pozwolenie) obrońców. Czyli dobrze jest
LB: Cole, van Aanholt, Bertrand - Cole już przestał być najlepszym LB na świecie, pewnie przez najbliższe lata Marcelo będzie uchodził za takowego. Ashley też w podeszłym wieku (31), forma jak już wspomniałem lekko spada, Ryan i Patrick powinni zacierać ręce i zapierdalać na treningach, IMO Patrick ma większy potencjał niż Bertrand, ale zobaczymy jak to będzie w przyszłości
W obronie nic nie trzeba zmieniać. Teraz pomoc, oczywiście po jednej małej zmianie:
DMF: Ramires, Romeu - Ramires już zna Premier League, nie ma mowy, może być tylko lepiej o ile utrzyma formę z poprzedniego sezonu. Nie ma Essiena więc raczej będzie robił za DMa. Romeu to dla mnie niewiadoma, mimo to chętnie obejrzę go w akcji w naszych barwach
CMF: Lampard, Mikel, McEachran, (Modrić?) - z Modriciem to nie ma co, było by fajnie. Została by uzupełniona luka w kadrze. Mikel jest graczem który jakoś nigdy nie potrafił mnie do siebie przekonać, chętniej pooglądam Josha zamiast niego. Lamps teraz będzie musiał udowodnić po poprzednim sezonie że wcale się nie starzeje
No i atak:
RWF: Benayoun, Sturridge, Anelka, Kalou - masakra. Ostatnia dwójka niepotrzebna, i tyle w temacie, a Yossi i Daniel niech walczą o miejsce w pierwszym składzie
LWF: Malouda, Kakuta - Kakuty dawno nie widziałem, ma doskonałą okazję żeby potwierdzić nieprzeciętny talent. Zhirkova już nie liczyłem, bo jest duże prawdopodobieństwo że go nie będzie
CF: Drogba, Torres - Nando po okresie przygotowawczym z drużyną, teraz wręcz musi pokazać na co go stać.
Tak oglądam ten atak i jeszcze bardziej żałuję, że Hulk jest aż tak drogi. Miło było by rozpocząć sezon w takim składzie*

*Yossi też może na lewej biegać
Ale się rozpisałem, mam nadzieję, że po drodze nie zrobiłem jakichś błędów