Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post autor: Pawel875 » 06 sie 2011, 17:09

Rajkovic to jest dobra opcja, ale na jednego z ostatnich stoperów naszej kadry. W sparingach może i prezentował się dobrze, ale nie zapominajmy, że nie wliczając AV i Portsmouth to graliśmy z ogórami. Mowa o piłkarzu, który niczym się w Holandii nie wyróżnił. Póki nie ma pozwolenia na prace, to Alexa trzeba trzymać (zresztą ja w żadnym wypadku nie chcę żeby nam uciekał). 5 stoperów w kadrze to odpowiednia liczba biorąc pod uwagę fakt, że bardzo wąska kadra była jednym z czynników powodującym brak mistrzostwa w poprzednim sezonie. Dziś po tym śladu nie widać nie wliczając środku pola, bo trzeba zaznaczyć że gramy tam 3 zawodnikami, a do dyspozycji mamy: Romeu, Ramiresa, Mikela, Josha i Lampsa (i Essiena), czyli tylko 5 piłkarzy. Tu transfer musi być. Ostatnio mówi się, że Anżi Machaczkała ma zapłacić 13 mln funtów za Zhirkova, co ma pokryć częściowo kupno Modricia ( :pray: )

Może trochę prościej :mrgreen: . W obronie jest szerokie pole manewru:
RB: Ivanovic, Bosingwa, Ferreira - wszystko jest ok, Bronek powinien się szykować do biegania do przodu i wracania przez cały sezon. Patrząc na Bosingwę, widze w nim pomocnika a nie bocznego obrońcę, tyle, że próżno szukać u nas w taktyce prawej pomocy, w ataku też chętnie bym go zobaczył :lol:. Ferreira solidny, nie płacze, że chce odejść, nie robi fochów, jest przeciwieństwiem Jose. Niech zostanie, nie ma nic złego w szerokiej kadrze :)

CB: Terry, Luiz, Alex, Rajkovic[?], (Ivanovic) - mamy 4 (5 jeśli Slobodan dostanie pozwolenie) obrońców. Czyli dobrze jest

LB: Cole, van Aanholt, Bertrand - Cole już przestał być najlepszym LB na świecie, pewnie przez najbliższe lata Marcelo będzie uchodził za takowego. Ashley też w podeszłym wieku (31), forma jak już wspomniałem lekko spada, Ryan i Patrick powinni zacierać ręce i zapierdalać na treningach, IMO Patrick ma większy potencjał niż Bertrand, ale zobaczymy jak to będzie w przyszłości

W obronie nic nie trzeba zmieniać. Teraz pomoc, oczywiście po jednej małej zmianie: :mrgreen:

DMF: Ramires, Romeu - Ramires już zna Premier League, nie ma mowy, może być tylko lepiej o ile utrzyma formę z poprzedniego sezonu. Nie ma Essiena więc raczej będzie robił za DMa. Romeu to dla mnie niewiadoma, mimo to chętnie obejrzę go w akcji w naszych barwach

CMF: Lampard, Mikel, McEachran, (Modrić?) - z Modriciem to nie ma co, było by fajnie. Została by uzupełniona luka w kadrze. Mikel jest graczem który jakoś nigdy nie potrafił mnie do siebie przekonać, chętniej pooglądam Josha zamiast niego. Lamps teraz będzie musiał udowodnić po poprzednim sezonie że wcale się nie starzeje :lol:

No i atak:

RWF: Benayoun, Sturridge, Anelka, Kalou - masakra. Ostatnia dwójka niepotrzebna, i tyle w temacie, a Yossi i Daniel niech walczą o miejsce w pierwszym składzie

LWF: Malouda, Kakuta - Kakuty dawno nie widziałem, ma doskonałą okazję żeby potwierdzić nieprzeciętny talent. Zhirkova już nie liczyłem, bo jest duże prawdopodobieństwo że go nie będzie

CF: Drogba, Torres - Nando po okresie przygotowawczym z drużyną, teraz wręcz musi pokazać na co go stać.

Tak oglądam ten atak i jeszcze bardziej żałuję, że Hulk jest aż tak drogi. Miło było by rozpocząć sezon w takim składzie*

Obrazek

*Yossi też może na lewej biegać :)

Ale się rozpisałem, mam nadzieję, że po drodze nie zrobiłem jakichś błędów :lol:

Wróć do „Anglia”