Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Ekstraklasa w sezonie 2011/2012

Post autor: emdżej » 07 sie 2011, 12:34

Podbeskidzie głównie zawaliło sobie mecz grą w powietrzu. Cztery bramki po rzutach rożnych, ogólnie pięć zdobytych głową (właściwie to cztery głową i jeden ręką) to na tym poziomie nie przystoi. Zajac miał okazję do rehabilitacji za błędy w pierwszej kolejce i nie wiem czy to presja go przyspawała do linii, że nie wychodził do dośrodkowań. Przynajmniej Bełchatów mógł wyrównać swój rekord pod względem wysokości wygranej w Ekstraklasie. A Popek będzie miał o czym dzieciom opowiadać.

Dziś zagrają nasi pucharowicze i łatwo mieć nie będą. Do Wrocławia przyjedzie ŁKS, który na pewno zagra bardzo ambitnie, żeby zmazać plamę z inauguracyjnego 0:6 z Lechem. Zdolny do gry ma być już Marcin Mięciel. Śląsk ostatnio razi nieskutecznością, ale będzie mógł dziś to poprawić jeśli obrońcy ŁKS-u zagrają tak jak przed tygodniem. Niewykluczone, że do gry od pierwszej minuty będzie dziś gotowy Voskamp.

Legia natomiast jest dla mnie absolutną niewiadomą. Spotkań z Gaziantepsporem nie widziałem, a z Lubinem nie zagrali przez ulewy. Cracovia po porażce w Kielcach ma wyjść dziś na boisku w nowym ustawieniu 4-4-2 z duetem napastników Niedzielan - van der Biezen. Mecz może być zacięty choć nie spodziewam się powtórki wymiany ciosów z poprzedniego meczu tych drużyn przy Kałuży kiedy to było 3:3. Co ciekawe "Pasy" nie wygrały z Legią już od 6 lat.

Wróć do „Polska”