Co za rekomendacja, to zasługi na miarę oczekiwań pod kątem Mr X.Montolivo już gra drugi z rzędu dobry mecz w kadrze i to na pozycji ofensywnego pomocnika. Aquilani natomiast jest bardzo chwalony za występy w meczach przedsezonowych.
?!Montolivo-Aquilani - każdy z nich jest lepszym zawodnikiem od Gattuso,który w sparingach i super pucharze nic nie pokazał,bo co miał pokazać oprócz biegania?
?!?!ale jak dla Mnie ten piłkarz,to typowa "połówka" czyli pół zawodnika na boisku.Jego rolą jest robienie atmosfery i trzymanie szatni - ok.
Ty wiesz, kto to jest Gattuso? Widziałeś go kiedyś w grze, prawda?
Patrząc na nastroje na włoskich forach - ma, i to to samo, co jest w Polsce głównym zarzutem pod jego adresem: ciągłe podnoszenie płacy, pazerność. Transfer do Realu jako zarzut pojawia się tylko przy ekstremalnych przypadkach.Z tego co wiem większość kibiców nie ma nic za złe Kace.
To prawda - pół roku temu na tę dwójkę bym nie narzekał, teraz będzie trochę przykro. Niemniej dalej wierzę, że Milan jest w stanie zdobyć się na duży wysiłek ekonomiczny i nas zaskoczyć transferem.Dlatego pisałem, że transfer Aquilaniego czy Montolivo będzie cholernym rozczarowaniem spowodowanym głupimi zapowiedziami..
Nikt go dziś nie ściągnie z dwóch przyczyn - Viola go nie sprzeda oddając Montolivo i Vargasa, a nikt go nie kupi po takim urazie i bez ogrania w Serie A. Ale za pół roku już zacznę odliczać czas do odejścia Czarnogórca. Szkoda tylko, że za rok będzie rewolucja Milanu w pomocy i ściągnięcie takiego ofensywnego pomocnika przerośnie raczej możliwości finansowe Milanu.ten Jovetić o którymś kiedyś pisałeś to realna opcja?
Oszczędź liczby mnogiej, nikt poważny w tym temacie takich haseł nie powtarza, liczba mnoga jest więc całkowicie nieuzasadniona. Rozsądni kibice widzą, w jakim miejscu jest Milan, a także to, że nawet z dwójką włoskich pomocników walka w lidze nawet będzie zażarta, a LM to przecież dużo wyższy poziom. Milan jest faworytem, ale na pewno nie bardziej zdecydowanym niż zeszłoroczny Inter. Wszystko się rozstrzygnie po pierwszych kolejkach - rok temu Allegri spisywał się na tyle słabo, że pokonał nas nawet Juventus na San Siro, dopiero od grudnia drużyna zaczęła grać tak, jak powinna. Jeśli teraz zacznie tak grać od sierpnia i nie będzie miała takich wpadek, to pewnie pod koniec roku będzie można mówić o byciu zdecydowanym faworytem. Prędzej zlekceważyłbym Juventus czy Romę niż Inter, względem którego po Superpucharze mam spore oczekiwania.Znow grajac nic wielkiego ego bedzie wam podpowiedac ze juz drapiecie po jajkach Barcelone czy Manchester
Wygasa kontrakt trzem graczom doświadczonym - Ambrosiniemu, Gattuso i Van Bommelowi. Wydaje mi się, że rzucona gdzieś w sieci teoria o odejściu jednego z dwójki Ambro/Van Bommel, którego zastąpi Strasser. Za Gattuso dołączy do zespołu ktoś klasy Calvano - młody gniewny z pomocy.To nawet dobrze, bo akurat tam potrzebujecie duzo swiezosci, ale co planujecie?
Ta rewolucja wcale taka straszna być nie musi. Potrzeba sześciu graczy + zdolnych juniorów. Boateng, Van Bommel, Strasser, Flamini, jakiś nowy rozgrywający na półlewego pomocnika i ktoś nowy. Jeśli dobrze rozwiąże się sytuacja Strassera i Flaminiego, to Milanowi będzie trzeba jednego pomocnika do pomocy. Jeśli ściągniemy Aquilaniego już teraz, to on z Montolivo załata lewą stronę, Boateng z Flaminim prawą, a Van Bommel i Strasser pozycję defensywnego pomocnika. Jako narybek spokojnie mogą być Calvano i Merkel. Ale pewnie ktoś wysokiej klasy do klubu i tak trafi.