Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: MazurXIII » 11 sie 2011, 13:42

Wiem,że co niektórzy tutaj są najzwyczajniej w świecie zadufanymi w sobie kretynami,ale żeby mieć aż tak krótką pamięć?Zlatan w poprzednim sezonie przychodził tu z jednym hasłem na ustach - 'Galliani zaprezentował mi projekt sportowy,który pozwoli na zdobycie LM w 2 lata' czy coś w ten deseń...Przyjście Robinho.Pozbycie się jednego lenia i zakupienie drugiego,ale za to tańszego.2 świetne ruchy w obronie (za darmo!).Zapowiedź Pana X i oficjalne deklaracje o WZMOCNIENIU linii pomocy (czyli na oko 2 wzmocnienia w tej formacji).No ale co tam,niektórzy wiedza lepiej i celują w odpuszczenie meczu ze Spurs :lol:
BTW - jeszcze w maju w wariancie hurraoptymistycznym Milan zapowiadał się tak:

---------Zlatan-------Robinho/Pato
---------------Pastore/Ganso*
---------------------------------------
Cesc/Hamsik/Ganso*--v.Bommel----Gattuso/Ambro/Famini
-----------------------------------------------
Taiwo----Nasta/Mexes-------Silva-------Abate
------------------Faszyta

Po obsadzeniu * dwójką z podanej 4-ki jedenastka spokojnie przygotowana do walki z Barcą,Realem czy MU.Może nie jako faworyt,ale 60-40 już raczej tak.A jak na warunki włoskie to dream team.Do tego dochodzi relatywnie mocna ławka (Seedorf,Pippo,Cassano,Yepes,Zambrotta etc.).Nic dziwnego,że niektórym (również mi) apetyt wzrósł do niebotycznych rozmiarów.W końcu Milan priorytety miał zawsze zwrócone ku Europie a nie Italii.

Wróć do „Włochy”