Re: Eredivisie (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Eredivisie (zbiorczy)

Post autor: Realista » 11 sie 2011, 15:59

Polecam fanom Eredivisie zwrócić uwagę na skrzydłowego Venlo Ahmeda Musę, jeżeli dotąd go nie widzieliście. W klubie widziałem go kilka razy, jakoś nie rzucił mi się wybitnie w oczy, ma opinię wielkiego talentu i jest jednym z najlepszych/najlepszym zawodnikiem reprezentacji Nigerii podczas mistrzostw świata u-20 i ze swoją reprezentacją zagra w tym turnieju w ćwierćfinale. Warto podkreślić, że Nigeria obok Kolumbii, Brazylii i Hiszpanii gra najlepszą piłkę na tym turnieju.

Musa - rocznik 92, ma tylko 170 cm wzrostu, ale jest bardzo szybki, silny, świetna technika, dobrze czuje się w dryblingu, co na pozycji skrzydłowego warte odnotowania obunożny, dodatkowo wydaje mi się, że to walczak, ambitny. Wprawdzie wiele (większość?) gwiazdeczek z MŚ u-20 potem w wielkim futbolu nie gra na miarę oczekiwań, niemniej warto śledzić karierę Nigeryjczyka, tak mi się wydaje.

Innym, może nawet lepszym zawodnikiem Nigerii na tym turnieju jest Olarenwaju Kayode z rocznika 93, ale to nie w temacie, o nim może kiedyś.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”