Z realnych pomocników z którymi byliśmy mniej lub więcej łączeni zostają nam IMHO De Rossi, Montolivo i Aquilani. Powiem nawet, że transfer Daniele byłby w stylu Łysego. Włoch raczej nie przedłuży kontraktu, więc pod koniec okienka będzie tańszy. Teraz pytanie tylko czy będzie chciał iść za granicę. Ale bardziej pod uwagę brałbym Montolivo (Sytuacja tak jak z De Rossi tylko trochę cichsze nazwisko). Aquilani najmniej do mnie przemawia. Według mnie Allegri bardziej woli Riccardo. Natomiast De Rossi to najmniej prawdopodobna opcja, ale zobaczymy. Jestem również przekonany, że jeżeli nie teraz to za rok Montolivo trafi do Milanu za darmo.
Jeżeli kupimy, któregoś z tych 3 graczy o których wspomniałem to pewnie przyjdzie również Balotelli. On prędzej czy później do Milanu trafić musi. W City jego sytuacja jest coraz gorsza, z Mancinim się mu nie układa. Dodatkowo coraz bardziej jest prawdopodobne pozostanie Teveza a kupili Aguero i zanosi się, że sprowadzą Nasriego. Wypożyczenie z opcją pierwokupu to bardzo możliwa opcja.
W takim wypadku Monto/Aquilani/Rossi + Balotelli fajnie byłoby zostawić Cassano. Włoch z Pato rywalizowałby o miejsce w składzie a Robinho walczył z Boatengiem o miejsce za napastnikami. Antek również wraca do formy fizycznej (W niedługim czasie zrzucił 3,5 kg) co również może zaowocować tym, że rozwiązałby nasze problemy na ofensywnym napastniku.
Co do mercato to już raczej jestem pewny, że "Pan X" będzie klapą, ale szansa na wzmocnienie się nadal jest i trzeba ją wykorzystać.