Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 12 sie 2011, 18:09

Pamiętaj, że mówimy o Balotellim, który jest graczem o olbrzymich umiejętnościach. Dwie sprawy:
1. Odejście Paloschiego to zwolnienie kilkuset (i to bliżej 100 niż 999) minut w sezonie. Balotelliemu to różnicy nie robi.
2. W ataku mamy Robinho, Ibrę, Cassano, Pato i Pippo. Na obu pozycjach w ataku może grać trzech piłkarzy, tym mobilnym jest Pato.
O Balotellim chodziło mi o to, że jego transfer nie miał by wpływu na zakup pomocnika, bo za Mario płacilibyśmy dopiero za rok. Moja wina, bo źle to napisałem. Ibra, żeby być w formie potrzebuje dobrego zmiennika, żeby nie grał każdego meczu od początku do końca. O ile Pato czy Inzaghi na jego pozycji są fajni, ale na końcówki meczów lub na grę z kontrataku, ale nie od początku. Natomiast Balotelli to charakterystyka mniej więcej podobna do Ibry, ale jeszcze musi pracować.

Żeby było jasno - Balotelliego chciałbym w Milanie i wiem, że to prędzej czy później nastąpi, ale wolałbym by to było za rok. W tym roku możemy się obejść bez niego. Ale znając nasz zarząd a raczej ich uwielbienie dla napastników taki zakup w tym miesiącu jest bardzo prawdopodobny nawet kosztem pomocnika.

Wróć do „Włochy”