Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Mentor » 14 sie 2011, 15:34

Odczuwacie jakieś wzmożone emocje? Ja ani trochę i jest to cokolwiek dziwne :roll: Powinienem być przynajmniej trochę podekscytowany chociażby z racji tego, że przecież gramy z Realem, ale jakoś nie potrafię przestawić się na tryb Gran Derby. Może zbyt wiele ich było w ubiegłym sezonie? Albo po prostu stawka spotkania zbyt niska, aby się ekscytować. Niby to dwumecz o Superpuchar Hiszpanii, ale to jednak najmniej ważnej trofeum o jakie będziemy w tym sezonie rywalizować i na tym etapie przygotować taki dwumecz co najwyżej przeszkadza. Więcej emocji wywołuje we mnie perspektywa obejrzenia w akcji Messiego (pierwszy mecz w barwach Barcelony od zakończenia ubiegłego sezonu!) oraz Sancheza jeżeli dostanie szansę debiutu. Może i Thiago dostanie szansę pierwszego występu w GD? :think: Takie drobnostki skupiają moją uwagę bardziej niż fakt gry z Realem czy też stawka tego meczu. Oczywiście liczę na to, że uda się osiągnąć przyzwoity rezultat jakim byłoby uniknięcie porażki. Łatwo nie będzie, dla mnie Real jest faworytem i nie jest to żadna kurtuazja, asekurowanie się czy cokolwiek innego. W ubiegłym sezonie graliśmy o Superpuchar z Sevillą również mając braki w przygotowaniach i polegliśmy. Dziś rywal jest zdecydowanie silniejszy a my jeszcze gorzej przygotowani. Guardiola zaznacza, że najważniejsza w takiej sytuacji będzie sfera mentalna, ale pewnych rzeczy przeskoczyć się nie da.

Jest o tyle ciekawie, że nie wiem nawet jakim składem wyjdziemy. Niewiadomych jest naprawdę dużo.

Co słychać po drugiej stronie?

Wróć do „Hiszpania”