Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 14 sie 2011, 21:13

A i z tego co się dowiedziałem to El Shaarawy ma specjlany program treningowy.
To wynika z jego fatalnych warunków fizycznych - przygotowano dla niego specjalny trening na zwiększenie masy mięśniowej. Ciekawe.
Tak czy owak on, Cassano, Robinho i Boateng to może nie tak wielka klasa, jak dawny Kaka, ale solidni piłkarze, którzy powinni w ogóle skasować Kakę z naszej listy życzeń. Mam nadzieję, że plotki o Brazylijczyku nigdy nie znajdą odzwierciedlenia w rzeczywistości.
Jeszcze jedno - grał Volati i jak się spisał Ely na środku obrony?
Volati z gorączką został we Włoszech. Ely... Na dwoje babka wróżyła.
Albo inaczej - jak na swój wiek (18 lat) zagrał kapitalnie. Jakby zagrał tak Bonera, to byłoby to uznane za przeciętny występ, ale (bodaj debiut) mecz w seniorach takiego chłopaka zmienia sposób oceny. Zawalił drugą bramkę, kilka razy popełniał drobne błędy, ale więcej razy pokazywał interwencje, o które bym go nie posądzał. Jak pisałem - w dziesięciostopniowej skali za taki występ Bonerze dałbym 5, ale 18 latkowi dam mocną siódemkę.
Ostatnio Łysy powiedział (ale każdy wie jaki jest Galliani), że nowy gracz Milanu nie będzie jeszcze zawodnikiem topowym.
A co miał powiedzieć? Po odejściu Fabregasa na rynku nie został żaden klasowy piłkarz, który chciał koniecznie w tym okienku odejść. Milanowi w tej chwili zostało tylko poszukiwanie jakiegoś ciekawego narybku. Tylko taka wypowiedź, o jakiej wspominasz - a ja takiej nie widziałem ;) - kasowałaby i Kakę, i Montolivo. Ciekawe.

Wróć do „Włochy”