Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 16 sie 2011, 14:43

O kim myślisz?
Patrzę na graczy, których sytuacja jest przynajmniej podobna do Robinho i Ibrahimovica z tamtego roku, czyli ich przyszłość w obecnych klubach raczej się nie maluje w kolorowych barwach. Takich piłkarzy o znanym nazwisku jest dwóch: Nasri i De Rossi. Ten pierwszy już raczej na pewno nie ma przyszłości w Arsenalu. Kontraktu nie podpisze, zadarł z kibicami a ci mu odpowiedzieli. Niby od dłuższego czasu ma iść do City, ale transferu nie ma. Z nim jest taka natomiast różnica, że dla Zlatana i Binho Milan był opcją numer jeden natomiast w tym przypadku Milan raczej taką opcją nie jest. De Rossi jakby miał podpisać kontrakt to już by go podpisał. Oczywiście nie należy z góry zakładać, że nie złoży podpisu pod nowym kontraktem. Jeżeli Włoch będzie rozważał wyjazd za granicę to od razu wypadamy z walki o niego. Jeżeli priorytetem będzie pozostanie we Włoszech to będziemy faworytami po jego podpis. Z tym, że on tak naprawdę nie jest nam w tym okienku potrzebny, ale Łysy szansy na pozyskanie go by nie zaprzepaścił. Jest jeszcze Montolivo, któremu za rok kończy się kontrakt, ale to najmniej krzykliwe nazwisko.

Suma sumarum jeżeli ci trzej gracze pod koniec sierpnia będą nadal w swoich klubach to ich cena będzie musiała spaść. Nie wydaje mi się, aby Roma, Viola czy Arsenal ryzykowali stratą dobrych kilkunastu milionów, bo od stycznia ci gracze mogliby już podpisać z innymi klubami umowę.

Wydaje mi się, że takie sytuacje Galliani uważa za "szansę na rynku transferowym". Zobaczymy co będzie, ale jestem prawie przekonany, że Kaka wróci a to raczej wyklucza jakiekolwiek starania o Nasriego.

Wróć do „Włochy”