Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Chciałbym zostać piłkarzem!!!

Post autor: PoGGromca » 17 sie 2011, 9:23

A więc, to jest moje marzenie. Myślałem, że to takie marzenie, jak marzenia każdego dziecka, ale to z wiekiem staje się jeszcze większym marzeniem. To co chciałbym robić w przyszłości to kariera zawodowego piłkarza. Mieszkam w miejscowości Szreńsk, mała niecałe 5.000 mieszkańców. Mam 13 lat, gram z chłopakami 16 lat. Gram na rezerwie, i wychodzę w meczu, na 20 do 40 minut. Gramy w lidze okręgowej, czyli najsłabsza. W okół mnie nie ma żadnych większych klubów, 1 ligowych bądź Ekstraklasowych! Trener mi mówi, że dobrze mi idzie, ale martwi mnie to, że najwięksi piłkarze zaczynali w wieku 8-10 lat, w szkółkach wielkich klubów. Wiem, ze po 3 latach jest selekcja np: z 30 graczy po 3 latach wybiera się 20 najlepszych itp. A później najlepszych dają do klubu. Ja nie mam takich możliwości, a z kolei nie chcę patrzeć jak mi przelatuję ten wiek młodzieńczy, bo teraz chyba będzie łatwiej. Doradźcie mi czy jest coś takiego, co pomogłoby mi w rozwoju, żeby ktoś mnie zauważył!!! Może jakieś testy, czy może dni otwarte do jakiejś szkółki?? No nie wiem, trenuję 2 razy w tygodniu +1 mecz , a resztę dni poświęcam na trening indywidualny, np biegam codziennie 15 km truchtem, parę startów, siłowy na siłowni itp.

Pomóżcie mi co mam zrobić, mogę trenować w moim miejscowym klubie, ale tutaj raczej nie mam przyszłości!!!

Wróć do „Polska”