Wydaje mi się, że Boateng to raczej taki cofnięty napastnik. Choć jeszcze młody to ma czas nabrać masy mięśniowej i podrosnąć trochę. Na razie trzeba obserwować jak będzie grał w Primaverze, w której powinien grać pierwsze skrzypce.
Z Inazghim z całym szacunkiem zrobiliśmy błąd, że podpisaliśmy nowy kontrakt. Było wiadomo, że będzie potrzebny zmiennik dla Zlatana a Pippo tego zadaniu nie powoła z kilku względu. Teraz wygląda sprawa tak, że nadal potrzebujemy takiego gracza(nie tak jak pomocników, ale jednak) a miejsca w kadrze brak.
Jak dla mnie przyjdzie Balotelli. I tu mi się w takim wypadku marzy mi się na stałe przesunięcie Robinho lub Antka za napastników. Wtedy wyglądałoby to mniej więcej tak:
Ofensywny pomocnik: Robinho/Antek, Boateng, El Shaarawy
Cofnięty napastnik: Pato, Robinho/Antek
Wysunięty napastnik: Ibra Balotelli
Wszystkie co pozycje ładnie obsadzone. Tylko pomoc nadal nie taka jak powinna. To, że Balotelli przyjdzie do nas prędzej czy później to jest raczej pewne. Osobiście wolałbym, żeby nastąpiło to za rok a teraz jakimś cudem zatrudnić dwóch pomocników (W obecnej sytuacji na rynku i naszej finansowej Montolivo-Nasri to byłoby coś mało fajnego, ale niestety taki scenariusz jest mało realny). Choć z drugiej strony im dłużej Mario będzie miał obok siebie Gattuso, Ambrosiniego i reszta senatorów to tym lepiej może na tym wyjść. Z kilku względów wolałbym również Mario niż Kakę, ale bardziej niż transferu któregoś z tej dwójki chce pozostania Cassano w drużynie.
Dziś pojawiły się nowe informacje na temat transferu Kaki nasilone po wczorajszej wypowiedzi Silvio. Roczne wypożyczenie z obowiązkowym wykupieniem po roku za 25 mln!!! Za takie pieniądze i pensje Kaki można się zakręcić wokół Nasriego. Przecież to więcej niż Zlatan nas kosztował a nie ma co obu panów porównywać od dobrych kilku lat. Niech nie zmarnują tego co rozpoczęli rok temu!