Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post autor: mete » 22 sie 2011, 11:17

Ja właśnie patrząc na wczorajszy mecz i na waszą kadrę zastanawiam się czego Conte nie gra 4-3-3. Przecież macie bardzo dobrych graczy do takiego ustawienia. A środek pola Pirlo-Marchisio-Vidal wygląda bardzo ciekawie. Brak w nim typowego przecinaka, ale za to każdy potrafi bronić i co najfajniejsze każdy ma coś ciekawego do zaoferowania w ataku. Gdy gra tylko dwójka tych graczy w środku pola to nie są w stanie pokazać pełni swoich umiejętności. Atak Vucinic-Matri-Krasic może bez fajerwerków, ale również bardzo ciekawy a dodając do tego Quagliarelle czy Del Piero daje różne formy ataku i różnych graczy z różnymi cechami. W takim wypadku brakuje wam tylko kogoś takiego jak Ibra w Milanie, Cavani/Hamsik w Napoli czy Sneijder w Interze i spokojnie możecie sporo namieszać w lidze. Z tym, że Conte do mnie nie przemawia, ale dopiero sezon go oceni. Osobiście mi się wydaje, że zamiast dostosować taktykę od kadry to on robi na odwrót a wystawienie Vidala na lewym skrzydłowym to dobitnie obrazuje. W wyglądu przypomina trochę Leonardo :D

Wróć do „Włochy”