Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: adekfcb » 22 sie 2011, 14:17

Kadra Polski na mecze z Meksykiem i Niemcami:

Bramkarze: Wojciech Szczęsny (Arsenal Londyn), Grzegorz Sandomierski (KRC Genk), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven);

Obrońcy: Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Kamil Glik (AC Torino), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor), Jakub Warzyniak (Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań);

Pomocnicy: Ludovic Obraniak (Lille OSC), Adam Matuszczyk, Sławomir Peszko (obaj FC Koeln), Eugen Polanski (FSV Mainz 05) Adrian Mierzejewski (Trabzonspor), Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin), Maciej Rybus (Legia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań);

Napastnicy: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Paweł Brożek (Trabzonspor), Patryk Małecki (Wisła Kraków).

1)Fajnie, że jest Małecki, choć ja nie widzę w nim takiego Boga jak niektórzy domagający się z całych sił powołania dla zawodnika Wisły - ma jeszcze sporo elementów do poprawy. Ale dobrze, że jest - warto go sprawdzać, jako że jest to z pewnością wyróżniający się gracz.

2)Glik :roll: . miałem nadzieję, że Smuda wyleczył się z tego pana i do czasu aż zacznie grać w piłkę go nie powoła. No, niestety powołał.

3)Smuda regularnie powołuje i ogrywa Jodłowca- ale szczerze mówiąc mi bardziej podoba się piłkarsko jego partner z defensywy Poloni W - Adam Kokoszka. U niego widać tą pewność, nabytą w Serie B, spokój, opanowanie.

4)Szkoda także, że Franz nie daje szansy takim piłkarzom jak Borysiuk czy Możdżeń. Dobra - ok, powiecie, że nie na te mecze. W porządku, nie chodzi mi tylko o to zgrupowanie, ale o cały rok. Obaj są w dobrej formie, robią postępy i grają regularnie - czemu nie dać im szansy? Nawet jeśli się nie sprawdzą to warto.

5) Smuda obraził się na Grosickiego tym razem, czy ma jakąś kontuzję o której nie wiem? Bo chłopak pokazał sie w Turcji, potem trochę o nim ucichło, ale chyba warto dawać mu szansę bo to ciekawy zawodnik z przyszłością.

6) Mamy wielki problem z napastnikami. A już myślałem, że Irek w tym sezonie pogra i będzie świetnym rywalem dla Lewandowskiego. No niestety, nawet jak podpisze z kimś kontrakt (:D) to stracił cały presezon, co w jego wypadku znów może oznaczać kontuzje i słabą formę. O zgraniu z zespołem już nie piszę.

7) Kto zagra na prawej obronie? Chyba nie Hubert Wołąkiewicz? Może Błaszczykowskiego tam wstawi, i Peszkę na jego miejsce. Boki obrony jak zwykle leżą, a Franz nawet nie szuka za bardzo zastępców. Oby z tym Piszczkiem wyjaśnili tą sprawę :roll:

Wróć do „Polska”